Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HATİM-DER 6. Genel Kurulu Gerçekleşti

Hatay İmam Hatipliler Derneği (HATİM-DER), 6. Genel Kurul Toplantısı’nı Hz. Ayşe Kız İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Toplantıya dernek üyelerinin yanı sıra birçok önemli isim katıldı.

Hatay İmam Hatipliler Derneği

Genel kurula katılanlar arasında Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Turan, Hatay İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Öztürk, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Dr. Mehmet Altınöz, Hatay İl Müftü Vekili Abdullah Sertoğullarından, Hatay İl Müftü Yardımcısı Hasan Fındık, Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kültür İşleri Daire Başkanı Necdet Yeşildal, Antakya Belediyesi İnşaat ve İmar A.Ş Genel Müdürü Cengiz Yıldız, Eğitime Destek Platformu Hatay Şube Başkanı Musa Çalışkan, Önder Yönetim Kurulu Üyesi İsa Sergin, Hatay Öncü Gençlik Spor Kulübü Başkanı Hasan Malgaç ve yönetim kurulu üyeleri, Büyük Birlik Partisi Antakya İlçe Başkanı Kemal Ergüder, Hatay Memur-Sen temsilcilerinden Şükrü Yılmaz, Ensar Vakfı Hatay Şube Başkanı Hüseyin Yanmaz, Hatay Diyanet-Sen Başkanı Hüseyin Kahraman, TÜGVA Hatay Başkan Yardımcısı Abdulmuttalip Özbay, Evrensel Hafızlar Derneği Başkanı Hüseyin Kızılay, Hatay KADEM İl Temsilcisi Betül Yıldız, Hatay Önder İlçe Dernekleri Yönetim Kurulu Üyeleri ve birçok davetli yer aldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Eski dernek başkanı Mehmet Çolak’ın mesajı sunucu Yücel Özdemir tarafından okundu. Dernek faaliyetlerinin yer aldığı sinevizyon gösterisi ise duygusal anlara sahne oldu.

Divan başkanlığına seçilen Antakya Belediyesi İnşaat ve İmar A.Ş Genel Müdürü Cengiz Yıldız, yeni yönetim kurulu için oylama yaptı. Oylamanın ardından teşekkür konuşması yapan yeni dernek başkanı Doç. Dr. Mehmet Onur, Hatim-Der’in 2011 yılından bu yana İmam Hatip Okulları’nın nitelik ve nicelik açısından gelişimine yönelik çalışmalar yürüttüğünü, bu faaliyetlerin devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, öğrencilere yönelik “İstikamet Mektebi” ve “Türkiye’nin Önderleri” gibi projeler ile Yaz Kur’an Kursu aracılığıyla erdemli, öncü ve lider öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Yeni yönetim kurulu üyeleri, genel kurula ev sahipliği yapan Hz. Ayşe Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Cemil Murat Kuru’ya, idareci ve personele, ikramları için Kur’an Kursu öğreticisi Meryem Bulanık ve ekibine, yemek ikramı için Hacı Cuma Kahraman İmam Hatibi Hasan Malgaç ve ekibine, programın sunumu için Antakya TOBB AİHL Meslek Dersleri Öğretmeni Mehmet Yılmaz ve ekibine, desteklerinden dolayı Antakya TOBB AİHL FSB Proje Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Adem Yılmaz ve ekibine, ayrıca genel kurula çelenk gönderen Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’e teşekkürlerini ilettiler.

Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. – Duygu Ertaş-