Su kayıplarına karşı altyapı hamlesi
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), kentin içme suyu altyapısını güçlendirmek ve su kayıplarını minimize etmek amacıyla içme suyu depolarında yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda HBB Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), deprem sonrası hasar gören, kullanım ömrünü tamamlayan depoların yerine modern yapılar inşa ediyor.
Antakya’nın Mansurlu Mahallesi’nde hayata geçirilen 100 metreküp hacmindeki prefabrik içme suyu deposu, mahallede yıllardır devam eden su sıkıntısını ortadan kaldırdı.
Güvenli su iletimi sağlandı
Tamamlanan bağlantı çalışmalarının ardından depoya su iletimi, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği’ne uygun şekilde gerçekleştirildi. HATSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, su arz güvenliğinin sağlanması, kesintilerin azaltılması ve iletimin güçlü bir şekilde sürdürülebilmesi için çalışmaların farklı bölgelerde de devam edeceği belirtildi.
Muhtardan Başkan Öntürk’e teşekkür
Mansurlu Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Karaoğlan, yapılan hizmetin mahalle halkı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak şunları söyledi:
“50 yıldır yaşadığımız su sıkıntımızı sağ olsun Mehmet Öntürk Başkanımız çözdü. İçme suyu depomuz yenilendi. Biz Gökçegöz Mahallesi ile aynı kuyudan su alıyorduk. Oradan artarsa bize geliyordu. Ciddi bir su sorunumuz vardı. Bu önemli hizmet için Belediye Başkanımız Mehmet Öntürk’e ve HATSU Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum.”
HBB yetkilileri, Hatay genelinde ihtiyaç duyulan mahallelerde su depolarının modernize edileceğini, yenilenen şebeke hatlarıyla birlikte vatandaşların kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna erişiminin sağlanacağını ifade etti.