Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HATSU’dan Antakya’ya Yatırım

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), içme suyu kesintilerine ve su iletimindeki yetersizliklere yol açan eski şebekelerde yenileme çalışmalarına devam ediyor.

HATSU, Antakya ilçesine bağlı Kuruyer Mahallesi Merkez Sokak’taki yetersiz kalan su şebekesini, daha büyük ebatlı borularla yenileyerek, 500 metre uzunluğunda yeni bir hat inşa etti. Genel Müdürlük, yaşam kaynağı olan içme suyunun vatandaşlara daha sağlıklı, temiz ve kaliteli bir şekilde iletilmesi amacıyla basınca dayanıklı boruların çekildiğini açıkladı. Ayrıca, kayıp ve kaçağı minimum seviyeye çekmek için kent genelinde çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Kuruyer Mahalle Muhtarı Yusuf Karadeniz, “Mevcut şebekemiz 35-40 yıllıktı ve borularımızın çoğu çürümüş durumdaydı. Büyük sıkıntılar yaşıyorduk. HATSU’ya başvurarak eski şebekelerin yenilenmesini talep ettik. İlk etapta 500 metre uzunluğundaki şebekemiz basınca dayanıklı borularla yenilendi. HATSU ekipleri büyük bir özveriyle çalışıyor ve yapılan hizmetleri görüyoruz. Başkan Mehmet Öntürk’e ve HATSU ekiplerine teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. – Yusuf Cemil Karaçay-