Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HATSU’dan Su Kesintisi Yaşanacağı Duyurusu Yapıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerine ait mahallelerde Tedaş Kaynaklı su kesintileri yaşanacağını duyurdu.

HATSU açıklamasında, “Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Saraycık, Toygarlı ve Günyazı mahallelerinde su iletim kuyularının bulunduğu bölgede yaşanan Toroslar EDAŞ kaynaklı elektrik kesintisi nedeniyle su kesintisi yaşanmaktadır. Elektrik enerjisinin verilmesiyle birlikte su iletimi tekrardan sağlanacaktır” dedi.

Toroslar Tedaş Kaynaklı su kesintisinin diğer yaşanacağı mahalleler ise Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Haraparası, Küçükdalyan ve Maşuklu olarak açıklandı. Elektrik enerjisinin tekrardan verilmesiyle yaşanan kesinti son bulacak.

Karaçay Barajı Arızasından Kaynaklı Su Kesintisi Yaşayacak Mahalleler

Karaçay Barajı’ndan su iletimi sağlanan ana isale hattında meydana gelen arızadan dolayı 01 Haziran 2023 saat 00.00’dan itibaren Samandağ ilçesi Karaçay, Ataköy, Huzurlu, Tomruksuyu(bir kısmı);

Defne ilçesi Hüseyinli, Hancağız, Tavla, Yeniçağ, Koçören, Güneysöğüt, Turunçlu, Subaşı, Orhanlı, Toygarlı, Çekmece mahalleleri;

Antakya ilçesi Doğanköy, Ekinci, Saraycık, Alazi, Anayazı, Derince, Akhisar, Zülüflühan, Ovakent, Paşaköy, Aşağıoba, MKÜ Erkek ve Kız Öğrenci Yurdu, Karaali(bir kısmı), Dikmece(bir kısmı), Odabaşı(bir kısmı), Kuzeytepe(bir kısmı) ve bu mahallelerin civarındaki çadır ve konteyner kentlerde planlı su kesintisi yapılacağı duyuruldu.