Hayvan dostu üniversiteliler

Harçlıklarından biriktirdikleri paralarla, soğukta aç kalan yaklaşık 90 köpeğe yem veriyorlar. İlimiz İskenderun ilçesinde bir grup üniversite öğrencisi, biriktirdikleri harçlıklarla ve topladıkları yardımlarla, 3 yıldır soğukta aç kalan köpekleri besliyor. Soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak köpeklerinin imdadına üniversite öğrencileri yetişti. İskenderun’da üniversitede okuyan bir grup öğrenci, harçlıklarıyla aldıkları, gönüllü hayvanseverlerin de desteğiyle […]

Harçlıklarından biriktirdikleri paralarla, soğukta aç kalan yaklaşık 90 köpeğe yem veriyorlar.

İlimiz İskenderun ilçesinde bir grup üniversite öğrencisi, biriktirdikleri harçlıklarla ve topladıkları yardımlarla, 3 yıldır soğukta aç kalan köpekleri besliyor.
Soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak köpeklerinin imdadına üniversite öğrencileri yetişti.
İskenderun’da üniversitede okuyan bir grup öğrenci, harçlıklarıyla aldıkları, gönüllü hayvanseverlerin de desteğiyle topladıkları mamalarla sokakta yaşayan köpeklerin imdadına yetişiyor. Bu gençleri bir araya getiren şey ise, 3 yıldır bireysel olarak sokak hayvanlarına yardım eden Asude Tüç isimli üniversite öğrencisi. İskenderun’da 3 yıldan buna sürdürdüğü yardım gönüllülüğünü, Tarsus Üniversitesi’ni kazanıp oraya gitmesiyle de bırakmayan Tüç, hafta sonları İskenderun’a gelerek, sosyal medya üzerinden bir araya geldiği gönüllü hayvanseverlerle birlikte köpekleri besliyor.
Biriktirdikleri harçlıklarla tavuk eti ve mama alan öğrenciler, İskenderun’un şehir çöplüğünün bulunduğu kırsal kesimdeki yaklaşık 90 sokak köpeğini besliyor. Grubun geldiğini görünce adeta bayram yapan köpekler ise onlara sevgilerini göstererek teşekkür ediyorlar.
Hayvansever gönüllü Asude Tüç, İskenderun’da 3 yıldan bu yana sokak köpeklerine yardım etmeye başladığını belirterek şunları söyledi:
“Bu bölgede yaklaşık 90 köpek bulunuyor. Bizler, haftada bir veya iki kez kendi aramızda para toplayarak ya da hayvanseverlerden mama desteği alarak köpekleri besliyoruz. Bizi görünce çok seviniyorlar, mutlu oluyorlar. Bu konuda halkımızın bilinçlenmesini istiyoruz. İnsanlarımız, günlük bir kahve parasını mama desteği olarak bağışlayabilirler. Burada, başka şehirlerden gelen arkadaşlarımız da var. Biz, kendi imkanlarımızla elimizden geleni yapıyoruz, ama halkımızın bu konuda bilinçlenmesi gerek.”
Üniversite öğrencisi Rabia Coşkun ise gruba yeni katıldığını, ancak köpeklerin yüzlerinin güldüğünü görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. -Selvi Günay-

 

Exit mobile version