Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayvancılıkta 5 yıllık yol haritası

Tarım ve Orman Bakanı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2024-2028 yıllarını kapsayacak olan hayvancılık yol haritasını kamuoyuyla paylaştı. Yumaklı’nın açıklamalarına göre, bu yol haritasıyla aile işletmeleri desteklenerek sektördeki verimlilik ve sürdürülebilirlik artırılacak. Ayrıca, aşılanan kuzu ve oğlaklar için destek programları da hayata geçirilecek.
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında, Bakan Yumaklı, hayvancılık yol haritasını detaylarıyla açıkladı.
Yumaklı, yol haritasının ilk maddesinin “Hayvansal Üretimin Planlanması” olduğunu vurgulayarak, üretimin maliyet, kapasite ve pazarlama olanakları göz önünde bulundurularak bölgesel bazda planlanacağını belirtti. Kırmızı et, beyaz et, süt ve yumurta gibi stratejik öneme sahip ürünlerin kaliteli, yeterli ve sağlıklı bir şekilde üretiminin sürdürülebilmesi için suyun ve doğal kaynakların korunacağı bir sistem üzerinde çalışacaklarını dile getirdi. Bunun için kaliteli kaba yem üretim kapasitesi, mera varlığı ve yapıları ile pazarlama imkanlarının dikkate alınacağını ifade etti. Ayrıca, sözleşmeli üretim modelinin yaygınlaştırılacağını belirtti. -Yusuf Cemil Karaçay-