Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HBB, Deprem Şehitleri Mezarlığı İçin Harekete Geçti

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya ilçesinde bulunan Narlıca Deprem Şehitleri Mezarlığı’nda meydana gelen su baskınları ve doğal afetler nedeniyle zarar gören alan için harekete geçti. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, mezarlıkta altyapı ve üstyapıya yönelik bir dizi çalışma başlattı.
Asrın Felaketi’nden bu yana sürekli olarak mezarlıkta altyapı ve üstyapı iyileştirme çalışmaları yapıldığı ancak son sel felaketi nedeniyle yeniden bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Yetkililer, mezarlık bölgesindeki eğimli arazi nedeniyle toprak kaymalarının sıkça yaşandığını ve defin koşullarının elverişsiz olduğunu vurguladılar.
67 dönümlük mezarlık alanında yapılan incelemeler sonucunda, sağanak yağışlar sonrası mezarlığın sadece bir bölümünde çökme yaşandığı tespit edildi. Zarar gören 4 ve 5 numaralı adalardaki mezarların daha sağlam bir alana nakledilmesi konusunda yetkililer, teknik ekip tarafından yapılacak etüt çalışmaları ve raporları sonucunda karar verileceğini açıkladılar. – İlyas Yiğit-