Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HBB İtfaiyesi’nden Olası Afetlere Karşı Farkındalık Eğitimi

  Hatay Büyükşehir Belediyesi

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) İtfaiye Dairesi Başkanlığı, “Dünya Affet Risklerinin Azaltılması Günü” etkinlikleri çerçevesinde, olası afet durumlarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla çeşitli eğitim ve tatbikatlar düzenledi. Bu kapsamda, HBB İtfaiyesi ekipleri, yangın ve diğer afet durumlarında can ve mal kaybını önlemek için 7 gün 24 saat görev yaparak, halkın bilinçlenmesine katkıda bulunuyor.

Yangın tatbikatları

İtfaiye ekipleri, etkinlikler çerçevesinde Denizciler Anaokulu, Kırıkhan Naim Atakaş Lisesi, Defne Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Samandağ Tekebaşı Eczacı Maruf Cilli Anadolu Lisesi’nde yangın anında yapılması gerekenler ve yangın söndürme cihazlarının kullanımı hakkında uygulamalı bilgilendirme gerçekleştirdi. Öğretmenler, öğrenciler ve okul personeline yönelik düzenlenen tatbikatlarla, katılımcılar olası yangın durumlarına karşı hazırlıklı olmaları adına önemli bilgiler edindi.


Özel sektörde yangın eğitimi

HBB İtfaiye Dairesi ekipleri, “Kurumsal Temel Yangın Eğitimi” kapsamında İskenderun’daki bir fabrikada çalışan personellere yangın söndürme ve acil durumlara müdahale gibi konularda eğitim verdi. Bu eğitim sırasında, katılımcılara yangın durumunda siren sesi ile birlikte yapılması gerekenler anlatılarak, hayati öneme sahip bu anların önemine vurgu yapıldı.

Farkındalık ve önlem

HBB İtfaiyesi’nin düzenlediği bu eğitimler, afetlere karşı toplumsal bilincin artırılması ve yangın güvenliği konusunda herkesin daha bilinçli hareket etmesini sağlamak amacıyla büyük önem taşıyor. HBB, bu tür etkinliklerle, Hatay genelinde yangın güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.