Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HBB İYİ parti Adayı Cömert’in Hedefi Tarihi Dokuyu Korumak

Habertürk Yerel Seçim 2024

Habertürk Yerel Seçim 2024 programında canlı yayın konuğu olan İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, deprem felaketi sonrası büyük yıkımların yaşandığı Hatay’ın yeniden inşası için kapsamlı bir vizyon ortaya koydu.

Cömert, “Hatay Yeniden” vizyonuyla şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak modern, uygar ve yaşanabilir bir şehir oluşturmayı hedeflediğini açıkladı. Bu çerçevede, Hataylıların katılımını sağlayarak şehrin yeniden inşasını gerçekleştireceklerini belirtti.

Adaylık sürecinde Atatürk’ün “Hatay benim şahsi meselemdir” sözünün kendisi için belirleyici olduğunu vurgulayan Cömert, dedelerinin Hatay’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne katılması için verdiği mücadeleyi hatırlatarak bu mirası devam ettirmek istediğini dile getirdi.

Depremde zarar gören bölgeler için öncelikli olarak konteynerlerde yaşayan vatandaşların koşullarını iyileştireceklerini ve ardından tarihi dokuyu koruyarak modern yapılar inşa edeceklerini ifade eden Cömert, şu ifadelere yer verdi:

“Yaptığım çalışmalar sonucunda Hatay’ın yeniden inşası için bir vizyon oluşturdum. İsmini de ‘Hatay Yeniden’ koydum. Bu vizyon ile tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, modern, uygar, yaşanabilir bir şehir inşa etmek istiyorum. Tabi bunun tüm ekosistemini de yaparak, bir bütün olarak ilerleyeceğim. Katılımcı bir anlayışla, Hataylıların da fikirlerini alarak şehrimizi yeniden inşa edeceğiz. Doğru bir planlamayla bunu başaracağız. Çünkü aynı hataları yaparak farklı bir sonuç bekleyemeyiz. Öncelikli olarak konteynerlerde yaşayan hemşehrilerimin koşullarını iyileştirmek için çalışmalar yapacağım. Sonrasında kültürel ve tarihi dokuyu koruyarak modern, uygar ve yaşanabilir bir şehir ortaya çıkarmak için planlarımızı, projelerimizi uygulamaya koyacağız.”

Finansman açısından yerel, ulusal ve uluslararası kaynakları değerlendirerek projeleri hayata geçireceklerini vurgulayan Cömert, birleştirici ve koordinatör bir rol üstlenerek projelerin başarılı bir şekilde uygulanmasını sağlayacaklarını söyledi.

Son olarak, enerji sektöründeki deneyimlerini kullanarak Hatay’ın ekonomik gelişimine katkı sağlamak için Doğu Akdeniz’deki doğal gaz rezervlerinden faydalanacaklarını belirten Cömert, siyasi referansının Atatürk ilkeleri ve Atatürk milliyetçiliği olduğunu vurguladı. – Adil Yeşildağ-