Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HBB yangın tatbikatlarına devam ediyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, yaz

Hatay Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte yangın tehlikelerine karşı önlem almak amacıyla harekete geçti. HBB İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından öğrenci yurtları ve konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlara yönelik yangın güvenliği bilincini artırmak için çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi.
İskenderun ilçesinde bulunan Gazi Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler ve personel ile Modernevler Mahallesi’nde yer alan konteyner kentte yaşayan vatandaşlara ve Dörtyol’da Kuzuculu Mahallesi’nde bulunan KYK Yurdu öğrencilerine yönelik olarak yangından korunma eğitimi verildi.
Eğitimlerde, olası bir yangında can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla yangın tatbikatları düzenlendi. HBB uzmanları, katılımcılara yangın söndürme ekipmanlarının doğru kullanımı ve yangın anında güvenli tahliye yöntemleri hakkında pratik bilgiler aktardı.
Büyükşehir yetkilileri, öğrenci yurtlarında ve konteyner kentlerde yaşayan vatandaşların acil durumlara karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak için bu tür eğitim ve tatbikatların düzenli olarak gerçekleştirileceğini belirtti. – İlyas Yiğit-