Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HBB’den Çocuklara Hıdırellez Etkinliği

Hatay Büyükşehir Belediyesi, her

Hatay Büyükşehir Belediyesi, her yıl 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gecede kutlanan Hıdırellez Günü dolayısıyla özel bir etkinlik düzenledi. Bu yıl, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 4-6 yaş grubu öğrencilerine yönelik özel bir program hazırlandı.
Toplamda 28 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, HBB’nin ‘Oyun Odası’ adı verilen mekânında düzenlendi. Bu oda, okul öncesi eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla oluşturulmuş ve çocukların gelişimine katkı sağlamak üzere faaliyet göstermektedir.
Etkinlik kapsamında, minik öğrenciler tarafından dileklerini resmeden çizimler yapıldı. “Yeni bir evim olsun istiyorum”, “Odam olsun istiyorum”, “Dedem geri gelsin”, “Her şeyin çok farklı olmasını istiyorum” gibi masum ve duygusal dilekler, miniklerin resimleriyle dile getirildi. Bu resimler daha sonra sembolik bir anlam taşıyarak dilek ağacına asıldı.
Yetkililer, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen ‘Oyun Odası’nda düzenlenen etkinliklerin, çocukların eğitim hayatına hazırlanması adına önemli bir adım olduğunu belirttiler. Bu tür etkinliklerin çocukların gelişimine olumlu katkılar sağladığına ve onların duygusal ve sosyal yönden desteklendiğine vurgu yapıldı. – İlyas Yiğit-