Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HBB’den taşıma esnafına 518 milyon TL

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB)

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk, şehrin ulaşım sorunlarına kalıcı çözümler üretmek ve toplu taşıma esnafını desteklemek için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Ağustos Ayı HBB Meclisi’nde, toplu taşıma hizmeti sunan gerçek ve tüzel kişilere 1 Ağustos 2024 – 31 Aralık 2024 tarihleri arasında gelir desteği sağlanmasına ilişkin önerge oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.
Başkan Öntürk, Hatay’daki ulaşım sisteminin kooperatifler aracılığıyla yürütüldüğünü belirterek, depremin etkisi ve araç sayısının fazlalığı nedeniyle işletmelerin kârlılık oranlarında ciddi sorunlar yaşandığını vurguladı.
Ulaşım sorunlarının çözümü için “kilometre başına” gelir desteği sağlayacaklarını ifade eden Öntürk, büyük otobüslere kilometre başına 10 TL, ayakta yolcu alan küçük otobüslere 5 TL ve ayakta yolcu almayan küçük otobüslere ise 2,5 TL ödeme yapılacağını açıkladı. Öntürk, şoför esnafının memnun olduğunu ve Hatay’ın her noktasına düzenli ve zamanında ulaşım sağlanacağına dair söz verdiklerini belirtti.
Desteklerin yıllık maliyetinin 518 milyon 940 bin TL olarak tahmin edildiğini belirten Öntürk, bu mali yükün belediyeye ek bir yük getirecek olsa da Hatay halkı için değerli olduğunu vurguladı. Ayrıca, araçların temizliği, şoförlerin davranışları ve kılık kıyafeti gibi konularda Ulaştırma Daire Başkanlığı’nın titiz çalışacağını belirtti.


Öntürk, kırsal bölgelerdeki ulaşım zorluklarına da dikkat çekerek, okulların açılacağı ve köylerden çocukların dolmuş bekleyeceği dönemde destek paketinin önemini vurguladı. “Bu maliyeti biz kaldıralım, hem esnafımız hem de halkımız memnun olsun” dedi.
Başkan Öntürk, 65 yaş üstü vatandaşların ödemelerinin düzenli olarak yapıldığını ve bu yeni destek paketinin ulaşım sorunlarını kökünden çözeceğini ifade etti. – Yusuf Cemil Karaçay-