Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HBB’den Üniversite öğrencilerine 20 bin TL burs müjdesi

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), gençlere ve eğitime yönelik hizmetlerine devam ediyor. HBB Başkanı Mehmet Öntürk’ün seçim döneminde söz verdiği projeler arasında yer alan burs ve bilgisayar desteği hayata geçirildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB),

Hatay Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine 20 bin TL burs verileceğini duyurdu. İki taksit halinde verilecek olan bursun ilk dilimi 10 bin TL olarak yatırılacak. Başvurular için belirlenen kriterler arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve öğrencinin kendisi ya da ailesinin Hatay’da ikamet ediyor olması yer alıyor.
Öğrencinin, 2024 YKS sonuçlarına göre ilk 10 bin arasında yer alması ve devlet ya da %100 burslu vakıf üniversitelerinin örgün lisans programlarından birine yeni yerleşmiş olması gerekiyor. Ayrıca, şehit veya gazi çocukları ile 6 Şubat depreminde uzuv kaybı yaşayan öğrenciler için ilk 10 bine girme şartı aranmıyor.

Lise Öğrencilerine Bilgisayar Desteği
Lise öğrencileri için ise, %0,01’lik dilime giren ve devlet ya da %100 burslu vakıf liselerine yerleşen öğrencilere bilgisayar hediye edilecek. Bilgisayar desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler için de benzer şartlar geçerli. Şehit veya gazi çocukları ile depremde uzuv kaybı yaşayan öğrenciler, %0,01’lik dilime girme şartı aranmadan başvuruda bulunabilecek.

Başvuru Şartları ve Kapsam
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, açıköğretim, ön lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, uzaktan eğitim görenlerin, ikinci üniversitesine kayıt yaptıranların ve KKTC dahil yurt dışında öğrenim görenlerin başvurularının kabul edilmeyeceği bildirildi. Ayrıca, vakıf veya özel liselerin %100 burslu olmayan bölümlerine yerleşen öğrenciler de başvuru yapamayacak.

Başvuru yapmak isteyen öğrencilerden nüfus kayıt örneği, yerleşim yeri belgesi, sınav sonuç belgeleri, öğrenci belgesi, şehit ya da gazi çocuğu olduğunu gösteren belge, deprem sebebiyle uzuv kaybına ilişkin engelli belgesi ve adli sicil kaydı gibi resmi belgeler istenecek.

Başvurular, 14 Ekim-31 Ekim 2024 tarihleri arasında “egitimdestek.hatay.bel.tr” adresi üzerinden yapılabilecek.