Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HBB’ye 13 Milyar TL Hibe

Merkezi Hükümet, Hatay Büyükşehir

Merkezi Hükümet, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 13 milyar lira hibe desteği sağladı. Hatay BB Başkanı Mehmet Öntürk, bu bütçeyle 4 ilçede içme suyu, 15 ilçede ise altyapı hizmetleri yapılacağını açıkladı. Ayrıca, Hatay Büyükşehir Belediyesi, asfaltlama hizmetlerinde maliyeti düşürmek amacıyla kendi asfalt üretim tesisini kurma aşamasına geldi.

Başkan Öntürk, belediyeyi devraldıklarında 7 milyar 559 milyon 698 bin lira borçla karşılaştıklarını, ancak bu borcun 4 milyar 200 milyon lirasını 3 ay içinde ödendiğini belirtti. Şu anda 1000 kilometre yol yapmayı hedeflediklerini ve bu hedefin 600 kilometrelik kısmının eski ihalelerle uygun fiyata, 400 kilometrelik kısmının ise belediyenin kendi imkanlarıyla yapılacağını açıkladı. Samandağ- Arsuz Kale Yolu ve Serinyol-Madenli projeleriyle şehir içi trafik rahatlatılacak.

İskenderun’daki Feyezan Kanalı sorununun çözüme kavuşması için çalışmalar başlatıldı. Ayrıca, 796 köy konutu yapılacak ve kiralık araç uygulamasına son verilerek, kendi araçları alınacak. Hatay Büyükşehir Belediyesi, ilk kez drone ile ilaçlama yapacak ve ilaçlama çalışmalarını her mahallede haftada iki kez sürdürecek. – Mehmet Durmaz-