Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HBB’ye Otobüs Tepkisi: Partililere Var, Taraftara Yok!

Hatayspor’a destek için İstanbul’a gitmek isteyen taraftara otobüs tahsis edilmedi. Kulüp ve belediyeye büyük tepki var.

Hatayspor’a destek için İstanbul’a gitmek isteyen taraftara otobüs tahsis edilmedi.

Hatayspor, Ümraniyespor ile oynadığı kritik maça tarihinde ilk kez taraftarsız çıktı. Samandağ’dan ve Hatay’ın farklı ilçelerinden İstanbul’a gitmek isteyen yüzlerce taraftar, ne kulüpten ne de Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden otobüs desteği alamadı.

Hatayspor Taraftarlar Derneği Başkanı Sadullah Ergin ile Asi Gençlik Taraftarlar Derneği Başkanı Songül Taşdelen’in öncülüğünde yapılan tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Taraftarlar, yaşanan durumu “bilinçli dışlama” olarak yorumladı.

Sadullah Ergin: “Taraftarlar ilk kez bu duruma düştü, çok üzgünüz”

Taraftar Derneği Başkanı Sadullah Ergin, yaşananlara ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

“Hatayspor Taraftarlar Derneği ve 31 Asi Gençlik olarak girişim yaptık. Kulüpte para olmadığı söylendi. Songül Başkan, bir yerlerden otobüs bulmaya çalıştı ama para eksik kaldı. Uzun yıllar sonra ilk kez bu duruma düştük. İstanbul’a gitmek isteyen yüzlerce taraftar vardı.”

Ergin ayrıca, Hatay’daki birlikteliğin kırılmaya çalışıldığını vurgulayarak, “15 ilçe tek yürek omuz omuza takımın arkasındaydık. Mersin’de 300 kişi tribündeydi. Şimdi hedef 25 kişiye düşürmek mi?” diye sordu.

Tepkiler çığ gibi büyüyor: “Hatayspor sahipsiz mi?”

Otobüs krizine sosyal medyada da büyük tepki geldi. Taraftarlar, kulübün ve belediyenin duyarsızlığına şu yorumlarla isyan etti:

  • Yusuf Sever: “Bu kulübü almak için sevdiklerinden değil, Lütfü Savaş’ın adını silmek için aldılar.”

  • Recep Çınar: “Bunu da gördü Hatayspor.”

  • Gökhan Sabuncu: “Bir otobüs kaldıracak para yoksa bu takım amatör lige kadar gider.”

  • Murat Aktay: “Taraftarı 15 ilçeden taşımalı, destek görmeyen taraftar olmaz.”

  • Bekir Saday: “Birileri mutlu olsun derken kimleri kast ettiniz Sayın Ergin? İsim verin ki kamuoyu bilsin.”

  • İbrahim Harbelioğlu: “Taraftar protesto ettiği için mi destek verilmiyor? Herkes gider, taraftar kalır.”

“Hatayspor sahipsiz bırakıldı” görüşü hâkim

Yönetimin ve belediyenin tutumu, “Hatayspor yalnız bırakıldı” yorumlarına neden olurken, bazı taraftarlar tepkilerini daha da sertleştirerek, “Takımı ligden düşürüp kurtulmak istiyorlar” şeklinde yorumlarda bulundu.

Hatayspor yönetiminden ya da Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.