Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HBB’ye proje ödülü

Tarihi Kentler Birliği’nin desteği

Tarihi Kentler Birliği’nin desteği ve ÇEKÜL Vakfı’nın işbirliğiyle, Akdeniz Tanıtım tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen YAPEX Restorasyon, Kültür Mirası ve Koruma Fuarı, 6-8 Kasım tarihleri arasında Antalya Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Fuar’da, Hatay Büyükşehir Belediyesi; Zenginler, Ulucami, Güllübahçe, Yeni Cami, Şehitler, Gazipaşa Mahalleleri Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projeleri, kentin geleneksel konut dokusunun büyük bölümünü kapsayan geniş ölçekli ve detaylı kentsel tasarım projelerinin arşiv niteliğinde olması, bu büyüklükte bir alanın tamamının bütüncül bir sistematikle tek seferde planlanmış olması nedeniyle, proje ödülüne layık görüldü.
ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım’ın işbirliğinde düzenlenen Fuar kapsamında, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” Proje Ödülü’nü, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş adına, Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürü Ratibe Buğrahan aldı. -Cemil Yıldız-