Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hekimler iş bırakıyor

Türk Tabipleri Birliği (TTB),

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Ortakent Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışan Dr. Mustafa Hürkal Tezvar’ın hasta yakınlarının sözlü saldırısının ardından fenalaşarak yoğun bakıma alındığını duyurdu. Dr. Tezvar’ın sağlık durumunun kritik olduğu belirtilirken, TTB sağlıkta şiddet konusundaki taleplerini yineleyerek yarın iş bırakma eylemi düzenleyeceğini açıkladı.

TTB’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Dr. Tezvar’ın ağır bir kalp rahatsızlığı yaşadığı ve acil müdahale sonrası koroner anjiyografi yapılarak yoğun bakımda tedavi altına alındığı ifade edildi. Sağlık çalışanlarının şiddet olaylarına karşı güçlü bir duruş sergilemek amacıyla iş bırakma eylemi yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, TTB’nin sağlıkta şiddeti önlemek için hazırladığı kanun teklifinin bir an önce gündeme alınması gerektiği vurgulandı. Bu doğrultuda, yarın (30 Temmuz 2024) Muğla genelindeki aile sağlığı merkezlerinde çalışan hekimlerin iş bırakacağı ve saat 12.00’de Ortakent ASM önünde yapılacak basın açıklamasına tüm sağlık çalışanları ve vatandaşların katılması çağrısı yapıldı.

TTB, sağlık çalışanlarının ve halkın sağlığını tehdit eden şiddet sorununa karşı güçlü bir karşı çıkış beklediklerini ifade etti. – Volkan İcil-