Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hem Nostalji hem gastronomi bir arada

Antakya, tarihi dokusunu ve

Antakya, tarihi dokusunu ve zengin mutfağını bir araya getiren yeni bir mekâna kavuştu. Antakya Gastronomi Çarşısı şehrin marka değeri 18 işletmesiyle açıldı. Açılışa özel Çarşı girişinde çalan müzik, ziyaretçileri geçmişe götürerek Antakya’nın tarihi evleri ve Saray Caddesi’nin ruhunu yeniden yaşattı.

 

Özlenen lezzetlerin yeniden Hataylılarla buluştuğu açılışa Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar ve İyi Parti milletvekili Şefik Çirkin katıldı. Vali Masatlı, temelini attıkları her projenin açılışını yapmanın kendisini çok duygulandırdığını belirterek, “Hatay’ı her yönüyle ayağa kaldıracağız,” dedi. Masatlı, kentin tarihi ve kültürel mirasını yaşatmanın yanı sıra, sosyal hayatıyla da donatılması gerektiğini vurguladı.

Gastronomi Çarşısı’nda, eski Antakya’nın havasını yansıtan mekânlar büyük ilgi çekti. Özellikle, Antakya Köprübaşı’ndaki Gözde Antakya işletmesi unutulmaz çorba lezzetlerini, gece çorba kültürünü yeniden canlandırmak üzere çarşıda yerini aldı. Saray Caddesi girişindeki tarihi petek pastanesi de çarşıda yeniden hayat buldu.

Çarşıda Uzun Çarşı’daki ünlü tepki kebabı ve Hatay lezzetleriyle tanınan PÖÇ Kasabı da yer alırken humusun sembol isimlerinden Humusçu Nedim Usta, 19 aylık bir aradan sonra Antakya’da yeniden hizmet vermeye bu çarşıda başladı. Şehrin simge lezzetlerinden olan humus ve Yoğurtçu Kardeşlerin sıcak karşılaması da çarşının atmosferine katkı sağlıyor. Çarşıdaki diğer işletmeler ise şöyle; La Mistik, Altıkapı Restaurant, Çınaraltı Künefe, Hacı Fuat, Tarihi Bizim künefeci, Güven Döner, Antik Han, Salah Ocakbaşı…

Vali Masatlı, Gastronomi Çarşısı’nın şehre umut olmasını dileyerek, bir ay sonra açılacak Kültür Sanat Çarşısı’nın da müjdesini verdi. Bu yeni çarşı, sinema salonu, konferans salonu ve sanatçı atölyeleri gibi geniş kapsamlı olanaklarla Hataylılarla buluşacak. Masatlı, “Hatay’ın sanatçıları göçtü. Onları geri getirmek lazım. Bir şehri sadece binalarıyla değil, sosyal hayatıyla, kültürüyle, sanatıyla yeniden inşa edeceğiz,” dedi.

Eski Antakya’nın ruhunu hissetmek isteyenler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir adres. Gastronominin kalbi artık bu çarşıda atacak.