Her Alanda %200 Zamlar, Hizmetleri Sürdürülemez Kıldı…

Hatay’da sayıları 78’i bulan, 2000 personeli ve 20.000 engelliyi ilgilendiren Özel Eğitim Merkezleri, AKP Hatay il binasının kapısına dayandı! Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Hatay İl Temsilciği Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal’ı ziyaret etti. Heyet, başta yakıt olmak üzere, kırtasiye ve temizlik gibi birçok alanda yapılan %200′ civarındaki zamların, […]

Hatay’da sayıları 78’i bulan, 2000 personeli ve 20.000 engelliyi ilgilendiren Özel Eğitim Merkezleri, AKP Hatay il binasının kapısına dayandı!

Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Hatay İl Temsilciği Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal’ı ziyaret etti. Heyet, başta yakıt olmak üzere, kırtasiye ve temizlik gibi birçok alanda yapılan %200′ civarındaki zamların, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki hizmetleri sürdürülemez hale getirdiğini ifade etti.

Dernek üyeleri, konu ile ilgili şikayet ve isteklerini içeren bir dosyayı da genel merkeze iletilmek üzere AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal’a takdim etti.
Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Zeynel Abidin Erdem, son yıllarda, özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerine ödenen kamu katkısının, ülkedeki ekonomik göstergelerin çok altında kaldığını ifade ederek şunları söyledi:
“İlimiz Hatay’da, 15 ilçede, 78 tane özel özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi bulunmaktadır. Bu kurumlarda, aileleri ile birlikte, 2000 civarı çalışan bulunmaktadır. Ayrıca, 20 bine yakın engelli birey de bu kurumlardan özel eğitim ve rehabilitasyon hizmeti almaktadır. Devletten veya vatandaşlardan hiçbir ücret alınmadan, evlerinden, hizmet alacakları merkeze ücretsiz bir şekilde servis hizmeti de verilmektedir. Başta yakıt olmak üzere, kırtasiye ve temizlik gibi alanlarda yüzde 200’leri bulan zamlar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki hizmetleri sürdürülemez hale getirmiştir.
İçinde bulunduğumuz mevcut şartlarda bu soruna bir çözüm üretilemediği takdirde, ülkemizin bu alandaki 20 yıllık kazanımları, heba olma riskiyle karşı karşıya kalacaktır. Burada söz konusu olan, 2005 yılında engelli bireylere sunulan eğitim hakkının, ekonomik koşullar sebebiyle kullanılamayacak hale gelmesi, ailelerimizin mağdur duruma düşmesi ve çalışanlarımızın işlerini kaybetme olasılığıdır.
Bu tespitler ışığında taleplerimiz, servis ücretlerimizin karşılanması ve yasal hale getirilmesi, ücret iyileştirmelerimizin yapılmasıdır.”
-Cemil Yıldız-

Exit mobile version