Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Her basit sorunun çözümü İtfaiye değil

Parmağında yüzük sıkışan, ağaçta köpeği mahsur kalan,Okulda kedisi kale filesi üzerine çıkan İtfaiye çağırıyor. Telefonların gereksiz yere meşgul edilmemesi gerektiği ile ilgili resmi ve özel uyarılara rağmen kimileri bu işi ciddiye almıyor.

Parmağında yüzük sıkışan, ağaçta

Her türlü iş ve trafik kazalarında, yangında, sel felaketinde, depremde can güvenliği tehlikeye düşenlerin yardımına koşan ve her seferinde “İtfaiye çağrı merkezi” olan “110 ve 112-115”nolu telefonların gereksiz yere meşgul edilmemesi gerektiği ile ilgili resmi ve özel uyarılara rağmen kimileri bu işi ciddiye almıyor.

Hatay’da son 48 saatte yaşanan 3 basit olayda imdada itfaiye teşkilatı çağrıldı. Hiçbiri yangın değil, iş kazası yada trafik kazası değil, duvar çökmesi değil tamamen basit sorunlar ve bunların çözümü için bazı yurttaşlar İtfaiye teşkilatına başvurarak destek ve yardım istiyor. İtfaiye personeli de tabi ki bu isteklere cevap vererek olay yerine gidiyor ve gerekeni yapıyor. Oldukça komik sayılabilecek 2 günde yaşanan 3 vakaya itfaiye çağrılması olaylarının ana başlık halinde özet bilgisi itfaiye teşkilatınca şöyle duyuruldu:

Parmakta yüzük sıkıştı! 

-İskenderun İlçesinde parmağına yüzük sıkışan vatandaşımızın imdadına itfaiye ekiplerimiz yetişti.

İskenderun İtfaiye İstasyonumuza gelen vatandaşımızın parmağındaki yüzük ekiplerimizin özverili çalışmasıyla çıkarılmıştır.

Kedi ağaçta mahsur kaldı! 

-Antakya İlçesi Saraykent Mahallesi Doktorlar Sitesinde palmiye ağacında mahsur kalan kedi, ekiplerimizin özverili çalışmasıyla kurtarılmıştır.

Minik dostumuzun sağlık durumunun iyi olduğu tespit edildikten sonra doğal yaşam alanına bırakılmıştır.

Okulda kale filesine kedi sıkıştı

Dörtyol İlçesi Numuneevler Mahallesi Süleyman Demirel Lisesinde fileye takılı kalan minik dostumuz, ekiplerimizin özverili çalışmasıyla kurtarılmıştır. – Adil Yeşildağ-