“Hikayeleriyle Hatay’ın En’leri”

Not Yapım’dan yeni bir tanıtım hamlesi Not Yapım /Kültür Sanat Reklam Fikirleri Atölyesi Hatay’ın tanıtımı için yine kolları sıvadı ve yeni çalışmalara başladı. Not Yapım, “Hikayeleriyle Hatay’ın En’leri” projesi ile ilimizin tarihi, turistik kültürel mekanlarını tanıtacak. Not Yapım’dan, konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlara yer verildi: Öncelikle yayında olan ‘Aynı Toprağın Çocukları/Hatay’ ve ‘Hatay’dan Dünyaya Türkiye […]

Not Yapım’dan yeni bir tanıtım hamlesi

Not Yapım /Kültür Sanat Reklam Fikirleri Atölyesi Hatay’ın tanıtımı için yine kolları sıvadı ve yeni çalışmalara başladı. Not Yapım, “Hikayeleriyle Hatay’ın En’leri” projesi ile ilimizin tarihi, turistik kültürel mekanlarını tanıtacak.
Not Yapım’dan, konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlara yer verildi: Öncelikle yayında olan ‘Aynı Toprağın Çocukları/Hatay’ ve ‘Hatay’dan Dünyaya Türkiye İçin Çal’ adlı çalışmalarımıza ilginizden dolayı hepinize çok teşekkür ederiz. Değerli Basınımızın destekleri ve kamuoyunun beğenisi sayesinde Hatay’dan Dünyaya Türkiye İçin çalarak barış birlik beraberlik mesajı verdiğimiz ve 121 müzisyen arkadaşımızla icra ettiğimiz çalışmamız 1.000.000 (Bir milyon) izlenme sayısına ulaşmıştır.
40 video hazırlanacak …
Buradan aldığımız güç ve cesaretle bu topraklar için üretmeye devam ediyoruz. Not Yapım Kültür Sanat ve Reklam Fikirleri Atölyesi olarak Hatay’ın tanıtımına katkı sağlayacak yeni bir proje ile daha sizlerle birlikteyiz. Projenin adı ‘Hikayeleriyle Hatay’ın En’leri’. Proje Hatay’ın tarihi, turistik, kültürel mekan ve konularının efsaneleri ve hikayeleriyle anlatıldığı 40 videodan oluşuyor. Her videoda o yerin veya konunun dilden dile dolaşarak bugünlere gelmiş hikayelerini anlatıyoruz. Her videonun süresi 1 dk ve yine her video projenin uluslar arası hedeflerinden dolayı İngilizce altyazılı. Video süresinin 1 dk olmasının sebebiyse sosyal medya ağlarında daha rahat dolaşımını sağlamak.
Yeni kuşaklara yaşadıkları toprakların geçmişi aktarılacak …
Projenin 2 amacı var. Birincisi yeni kuşaklara en modern iletişim ağını kullanarak yaşadıkları toprakların geçmişini aktarmak. İkincisi bir dünya kenti olan Hatay’ın ulusal ve uluslar arası alanda tanınırlığına katkı sağlamak. Bu videoları hazırlamamıza esin kaynağı olan şey ise daha önceki yapmış olduğumuz belgesel çalışmada Hatay içerisinde yaşayan insanların bile bu mekanların çoğundan haberdar olmadığı gerçeği oldu.
Projede hikayeleriyle birlikte anlattığımız yerler ve konular ise şunlar; 1-isos Harabeleri /Erzin 2-Atatürk Evi/Dörtyol 3-Sokullu Külliyesi/Payas 4-Musa Ağacı/Samandağ 5-Payas Kalesi/Payas 6-Cin-Kulesi/Hatay 7-Fransız Mezarlığı/İskenderun 8-Kanuni Külliyesi/Belen 9-Bakras Kalesi/Belen 10-Bayezid-i Bistami Türbesi/Kırıkhan 11-Gölbaşı /Kırıkhan 12-Cemil Meriç Kültür Evi /Reyhanlı 13-Kızlar Sarayı /Reyhanlı 14-Tel Tayinat/Reyhanlı 15-Tel Atçana/Reyhanlı 16-Koz Kalesi/Altınözü 17-Yunus Han Kaya Mezarları/Altınözü 18-Karamağara Koyu/Yayladağ 19-Çevlik Limanı/Samandağ 20-İskenderun Limanı/İskenderun 21-Meryem Ana Göleti/Arsuz 22-Yanan Kayalar/Arsuz 23-Sütunlu Liman/Arsuz 24-Hızır Türbesi/Samandağ 25-Titus Tüneli ve Beşikli Mağara/Samandağ 26-St Simon Manastırı/Samandağ 27-Harbiye Şelalesi ve Defne/Defne 28-Habib-i Neccar Cami/Antakya 29-St Pierre Kilisesi/Antakya 30-Kurşunlu Han/Antakya 31-Ulu Cami/Antakya 32-Asi Nehri/Antakya 33-Ney Kamışları 34-Kapalı Çarşı/Antakya 35-Argun Enstrümanı 36-Kurtuluş Caddesi/Antakya 37-Demirkapı /Antakya 38-Drajan Su Kemerleri /Defne 39- İmma Kalesi / Reyhanlı 40- İlk Kurşun /Dörtyol 41-Amanos Dağları 42- Defne.
Projenin ilgi göreceğine inanıyoruz …
Proje toplam 3 ay sürecek. Her ay 14 video yayınlanacak. Videolar instagram/facebook/youtube ‘da eş zamanlı yayınlanacak. Ayrıca yerel televizyonda da yayında olacaktır.
Projenin ‘Aynı Toprağın Çocukları/Hatay! Ve ‘Hatay’dan Dünya’ya Türkiye İçin Çal’ projelerimiz kadar ilgi göreceğine inanıyoruz.”-Mehmet ÖZGÜN-

Exit mobile version