HTO; ölümlere, sağlıkçı ölümlerine tepkili:

15 günlük kapanma şart Hatay Tabip Odası, ilimizde koronavirüs vakaları ile ölümlerindeki hıza karşı önlem olarak, yeniden 15 günlük tam kapanmayı önerdi. Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu adına Başkan Dr. Sadık Nazik açıklamasında, son olarak, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Nebil Emir’in ilimizde hayatını kaybeden ilk hekim olduğunu, bugüne kadar son 20 günde toplam 11 sağlıkçının […]

15 günlük kapanma şart

Hatay Tabip Odası, ilimizde koronavirüs vakaları ile ölümlerindeki hıza karşı önlem olarak, yeniden 15 günlük tam kapanmayı önerdi. Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu adına Başkan Dr. Sadık Nazik açıklamasında, son olarak, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Nebil Emir’in ilimizde hayatını kaybeden ilk hekim olduğunu, bugüne kadar son 20 günde toplam 11 sağlıkçının koronavirüse kurban gittiğini bildirdi ve şunları kaydetti:
“Ne çok ölüyoruz! Ne çok tükeniyoruz! Sorumlu mevkilerdekilerin pandemi yönetimindeki basiretsizliği canlarımızı almaya devam ediyor.
Geçen hafta içerisinde, ilimizde on sağlık emekçisi arkadaşımız hayatını kaybetmişken, bugün de hekim arkadaşımız Dr. Nebil Emir’i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. O, yönetenler için bir rakam olabilir, ama kendisi gibi sağlık emekçisi olan eşi için yol arkadaşı, çocukları için baba, bizler için ise çalışkan bir hekim, bir dost, bir arkadaştı.
Salgının başından beri şeffaf olmayan, halka gerçek vaka sayılarını ve ölümleri söylemeyenlerin, bu salgının kontrol altına alınamamasındaki payı kuşkusuz çok büyük. İnsanları, sadece maske-mesafe-hijyen ile koruyabileceğini zanneden zihniyet, hiçbir sosyal tedbir almadan bir salgınla mücadele edilemeyeceğini bilmeliydi. Salgın, daha önce işlevsizleştirdiğiniz birinci basamakta karşılanır. Koruyucu sağlık hizmetleri ile karşılanır.”
15 GÜNLÜK KARANTİNA
Hatay Tabip Odası açıklamasında, koronavirüs vakalarına karşı en etkili yöntemin 15 günlük karantina olduğu görüşüne yer verildi ve şöyle denildi:
“TTB ve Hatay Tabip Odası olarak, aylardır, ‘en az 15 günlük kapanma süreci gereklidir’ diye çığlığımız çıktığı kadar bağırıyoruz. Sizler ise, pansuman çözümlerle göstermelik bazı tedbirler alıyorsunuz. Bu tedbirlerin yetersiz olduğu gün gibi aşikarken, biz sağlık çalışanlarını, salgının en önüne hiçbir tedbir almadan sürmek resmen bizi feda etmektir.
Biz, sağlık çalışanları, aylardır hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevimizi sürdürmeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Ama siyasi iktidar da üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Halkın temel ihtiyaçları, üç ay süreyle ücretsiz ve karşılıksız karşılanmalıdır. Beslenme, ısınma, aydınlanma ve kira giderleri, merkezi bütçeden verilmelidir. Yerel yönetimler, vatandaşları için gerekli sosyal yardım projelerini devreye sokmalı, suyu üç ay vatandaşa ücretsiz temin etmelidir. Toplu ibadetler, her görüşten insanlar için geçici süre için yapılmamalıdır.
Bu süreçte, yüzlerce sağlık çalışanı enfekte oldu, onlarcası hastanelerde enfeksiyonu ağır geçirdi, bir kısmı şu anda yaşam mücadelesi veriyor. Artık daha fazla kayıp istemiyoruz. Siyasi iktidarı, gerekli tedbirleri en sıkı bir şekilde almaya davet ediyoruz.
Dr. Nebil Emir’in vefatının son olmasını istiyor, arkadaşımızın vefatı bir meslek hastalığı olarak kabul edilinceye kadar da mücadelemizi devam ettireceğimize söz veriyoruz.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version