HTO’dan 14 Maddelik Uyarı

Hatay Tabip Odası (HTO), koronavirüs salgını riskine karşı alınabilecek önlemleri 14 ana başlıkta sıraladı. Hatay Tabip Odası, ülkemizde de baş gösteren koronavirüs hastalığı tedavisi ile ilgilenen kesimlerin sağlık mensupları olduğunu hatırlattı ve bu sorunun içinden, el ele verilecek bir mücadele ile çıkılabileceğini hatırlattı. Dr.Cengiz Haksöz’ün başkanı olduğu Hatay Tabip Odası’nın bu konudaki bilgilendirme ve uyarıları […]

Hatay Tabip Odası (HTO), koronavirüs salgını riskine karşı alınabilecek önlemleri 14 ana başlıkta sıraladı.

Hatay Tabip Odası, ülkemizde de baş gösteren koronavirüs hastalığı tedavisi ile ilgilenen kesimlerin sağlık mensupları olduğunu hatırlattı ve bu sorunun içinden, el ele verilecek bir mücadele ile çıkılabileceğini hatırlattı.
Dr.Cengiz Haksöz’ün başkanı olduğu Hatay Tabip Odası’nın bu konudaki bilgilendirme ve uyarıları içeren açıklaması şöyle:
“Ülkemizde, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri de dikkate alınarak gerekli önlemler alınmaktadır. Hastalığın ülkemizde yayılımının önüne geçilmesi amacıyla, birçok alanda tedbirler alınmakla birlikte, mücadelenin en önemli aktörleri sağlık kuruluşlarımız ve hizmet veren hekimler ile sağlık personelimizdir.
Bu dönemde, sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğun en aza indirilmesi ve sağlık personelimiz üzerindeki yükün azaltılması büyük önem arz etmektedir. Aynı zamanda, sağlık merkezleri ve hastanelerde yakın temas halinde olunması, hastalığın yayılmasını da kolaylaştırılacaktır. Bu bağlamda, aşağıdaki tedbirlere uyulması çok önemlidir.
1.Acil durumlar dışında; Ehliyet ruhsat raporu, rutin tetkik gibi nedenlerle hastanelere ve aile sağlığı merkezlerine gitmeyin.
2.Acil olmayan diş problemleri için dişhekiminize gitmeyi erteleyin.
3.Kronik hastalık ve engellilik nedeniyle, raporlu ve sürekli kullanımı gerektiren ilaçlar, tıbbi malzemeler ve hasta alt bezlerini, sağlık kuruluşuna gidilmeden, reçete yazılmadan, eczaneler ve medikallerden temin edebilirsiniz.
4.Rapor süresi Mart ayında biten hastaların, Temmuz ayına kadar raporlarını yenilemesine gerek yoktur. Rapor yenilemek için hastanelere gitmeyin.
5.El hijyenine önem verin. Ellerinizi en az 20 saniye boyunca, sabun ve suyla yıkayın, su ve sabun yoksa alkol içerikli el antiseptiği kullanın.
6.Kirli ellerle ağız, burun ve gözlere dokunmayın.
7.Tokalaşma ve sarılmadan kaçının.
8.Öksürme veya hapşırma sırasında, ağız ve burun tek kullanımlık mendille kapatın. Mendil yoksa dirseğin iç kısmı kullanın.
9.Olabildiğince kalabalık ortamlardan uzak durun.
10.İşyerleri başta olmak üzere, kapalı alanları sık sık havalandırın.
11.Dengeli ve sağlıklı beslenin.
12.Gıdalar tüketilmeden önce, iyice yıkayın.
13.Yurt dışından gelen yakınlarınızı ilk 14 gün ziyaret etmeyin.
14.Ateş, nefes darlığı ve öksürük şikayeti olanlar, önce 184 Corona Danışma Hattını arayın.”
-Cemil Yıldız-

Exit mobile version