Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HTO’ya göre, Pandemi’de tehlike çanları çalıyor:

Başarı, Karşılıklı İşbirliğiyle Olur… Hatay Tabip Odası (HTO), pandemi konusunda

Başarı, Karşılıklı İşbirliğiyle Olur…

Hatay Tabip Odası (HTO), pandemi konusunda ilimiz ve ülke genelinde yeniden tehlikeli sürece dönüldüğünü savundu ve başarılı olabilmede, karşılıklı işbirliğinin önemine dikkat çekti. Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu açıklamasında, Covit-19 hastalığının, korku yaratmaya devam ettiği, dünyada onaylı vaka sayısının 18 milyonu geçtiği ve bu hastalıktan hayatını kaybedenlerin sayısının ise 700.000 dolaylarında olduğuna vurgu yapıldıktan sonra, ülkemizde ise şu ana kadar bildirilen vaka sayısının 234.000 civarında iken, 5.000’in üzerinde vatandaşımızın da yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.
Hatay Tabip Odası’nın, pandemi sürecinde önlemlerin gevşetildiği, böyle devam ederse, tehlikeli günlerin uzak olmadığı görüşüne yer verilen açıklaması şöyle:
“Dünya genelinde normalleşme sürecine geçilmeye başlanması ile beraber, vaka sayılarında ciddi artış görülmektedir. Bu durum karşısında pek çok ülke normalleşmeyi yeniden askıya almakta, önlemleri sıkılaştırmaktadır.
Ülkemizde ise, Haziran ayında geçilen normalleşme sürecinin başında vaka sayıları bir miktar düşse de, şu an geldiğimiz noktada, pek çok ilde tehlike çanları çalmaya başladı. Hal böyle iken, kuralların gevşetilmesi, faturanın yalnız mesafe-maske kuralına uymayan vatandaşa çıkartılmaya çalışılması kabul edilebilir bir durum değildir.
Bayramda, özellikle sahil kesimlerinde görülen kalabalık tablonun faturası ise ne yazık ki önümüzdeki günlerde çıkacak gibi görünmektedir. Artık yalnız büyük şehirlerde değil, tüm illerimizde ve tabii ki Hatay’da da vaka sayılarında artış söz konusudur.
Her gün ezberlediğimiz aynı rakamların gösterilmesiyle, insanlarda artık güven duygusu yitirildiğinden, Bakanlık tarafından acilen il ve ilçe bazında, yaşlara göre vaka sayıları açıklanmalıdır. Pandemiyle hep beraber mücadelede başarılı olabilmek için, taraflar, karşılıklı işbirliği yapmalıdır. Ekonomik kaygılar nedeniyle gevşetilen önlemler yeniden düzenlenmelidir. Önceliğin sağlık ve insan yaşamı olduğu unutulmamalı, toplum sağlığı açısından, Sağlık İl Müdürlükleri Tabip Odalarıyla dayanışma içinde olmalıdır. Vatandaşlarımız da gereken maske-hijyen-mesafe tedbirlerine ilk günkü ciddiyetle uymalıdır.
Okulların açılması, influenza sezonunun başlaması ile birlikte hastanelerin yeniden dolacağı aşikardır. Bu nedenle, vatandaşı panik havasına sürüklemeden alınacak idari önlemler ve yürütülecek şeffaf politikalarla, ikinci dalganın yaşanmasına engel olunmalıdır.” -Cemil Yıldız-