Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hükümetin rezerv alan kararına karşı tepkili

Hatay CHP Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 6306 sayılı kanunu hızla değiştiren iktidarın, Hatay’ı rezerv alan ilan etme kararına karşı tepkisini dile getirdi. Antakya ve Defne ilçelerini kapsayan rezerv alan ilanının ardından Kara, kentsel dönüşüm adı altında yapılacak çalışmalara dair endişelerini paylaştı.

Hatay CHP Milletvekili Nermin

Kara, yaptığı açıklamada, rezerv alan ilan edilen bölgelerdeki konutların, sağlam ya da hasarlı olsun, yıkılacağını ifade ederek bu konuyla ilgili “Bu alan içerisinde kalan konutlar, sağlam ya da hasarlı olsun, yıkılıp yeniden inşa edilebilecek. Yurttaşlarımız, bu sürecin bir nüfus hareketliliğinin mazeretine dönüşmesinden endişe ediyor” dedi.
Kara, açıklamalarının tamamında şunlara değindi:
“Yardımları esirgediğiniz Hatay’ı, rezerv alan için deney sahasına dönüştürdünüz.
6306 sayılı kanunu alelacele değiştiren iktidar, kentsel dönüşüm gerekçesiyle, Antakya ve Defne’de rezerv alan ilan etti.
Bu alan içerisinde kalan konutlar, sağlam ya da hasarlı olsun, yıkılıp yeniden inşa edilebilecek. Yurttaşlarımız, bu sürecin bir nüfus hareketliliğinin mazeretine dönüşmesinden endişe ediyor.
Kentsel dönüşüm sonucunda ortaya çıkacak borç yükü altında, kentin merkezinden uzaklara sürülecekleri kaygısını da yaşıyorlar.
50 bin insanı doğrudan ilgilendiren bu kararla ilgili daha fazla şeffaflık talep ediyoruz.” (Adil Yeşildağ)