Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hüseyin Yayman: “Hatay’ın Ana vatana Katılması Bir Destandır”

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne katılışının 85. yıldönümü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Yayman, Hatay’ın binlerce yıllık tarihiyle kültürel bir hazine olduğunu ve 85 yıl önce esarete boyun eğmeyeceğini kanıtladığını vurguladı.

Hatay, Türkiye’nin Şahsi Meselesi

Mesajında, Hatay’ın Türkiye’nin en önemli meselelerinden biri olduğunu belirten Yayman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hatay benim şahsi meselem” sözlerini hatırlattı. Yayman, “Şimdi Hatay, 85 milyon Türk milletinin meselesidir. Depremde yaşadığımız acılardan sonra hedefimiz, Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmaktır” dedi.

Birlikte Daha Güçlü Bir Hatay

Hatay’ın tarih boyunca sekiz medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerin zenginliklerini barındıran stratejik bir bölge olduğunu ifade eden Yayman, Hatay’ın hoşgörü ve sevgi iklimiyle dünya çapında eşine az rastlanır bir şehir olduğunu belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “40 Asırlık Türk Yurdu Ecnebi Elinde Esir Kalamaz” sözüyle Hatay’ın Türkiye için önemini vurguladığını söyleyen Yayman, 2 Eylül 1938’de kurulan Hatay Devleti’nin, 85 yıl önce 40 milletvekilinin oybirliğiyle Türkiye’ye katılma kararı aldığını hatırlattı.

Hatay’ı Yeniden İnşa Etmek Bizim Görevimiz

Yayman, mesajını şu sözlerle sonlandırdı: “Şimdi bizlere düşen görev, bu şehri yeniden ayağa kaldırmak, inşa ve ihya etmektir. Hatay, bizlerin ve bizden sonraki nesillerin üstün çabalarıyla yeniden eski güzel günlerine dönecektir. Hatay’ın Anavatan’a katılışının 85’inci yıldönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Tayfur Sökmen ve kahraman yol arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm Hataylıları en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” – Mehmet Durmaz-