Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hüseyinoğlu Ailesi…

Büyükdalyan’daki yol kapatma ile
Büyükdalyan’daki yol kapatma ile ilgili açıklama yaptı:

Mağdur Edilen Biziz…

Antakya’ya bağlı Büyükdalyan Mahallesi’nde, dere kenarından hastane ile stadyuma giden yol üzerine kum dökülerek yolun trafiğe kapatılması ile ilgili haberimize cevaben, Hüseyinoğlu Ailesi bir açıklama yaptı, mağdur eden değil, mağdur edilen taraf olduklarını savundu.

Hüseyinoğlu Ailesi adına, Gazetemizde yer alan habere yönelik şu açıklama yapıldı:

“Büyükdalyan Mahallesi’nde 2 adet tapulu arazimiz vardır. Bunlardan biri, haberinizde, hastane ve stadyum yolu diye belirtilen, uydudan da kontrol edilip net bir şekilde görüleceği gibi, hastane ve stadyum yolu ile hiçbir bağlantısı olmayan, resmi olarak tapulu arazimizdir. Yıllardır bu arazimizden araçlar geçmekte ve yol olarak kullanılmasına, mağdur olmamıza rağmen ses çıkarmamaktayız. Zira tarımla geçimimizi sağladığımızdan, yol olarak kullanılan bu tapulu arazimizden yararlanmaktan yıllardır mahrum edildik ve köy halkı, kendi evlerine daha kısa yoldan ulaşması için göz yumduk.

Diğer tapulu arazimizde hem tarım işini yapmakta hem de iş yeri olarak kullanmaktayız. Hüseyinoğlu Ailesi olarak tek geçim kaynağımız olan işimizi tamamen bitirecek ve tüm ailemizi mağdur edecek ve tam işyerimizin dibine Hatay Büyükşehir Belediyesi’nce terfi (kanalizasyon atık toplama) merkezi kurulmaya çalışmakta ve aylardır bunun durması, başka yere kaldırılması için mücadele vermekteyiz.

Maddi ve psikolojik olarak çok yıpratıldığımız bu projede, Büyükdalyan Mahallesi Muhtarımız dahil kimse sesimizi, itirazımı ve isyanımızı duymayıp, mağdur edilmemiz için ellerinden geleni yapmışlardır. Biz mağdur edildiğimizi bağırdıkça, görevi kamuoyuna hizmet olan yetkililer, asıl görevlerinin ne olduğunu unutup, sadece projeden alacakları paraya odaklanıp kendi çıkarları için bizi mağdur etmeye çalışmaktadırlar.

Terfi merkezinin yerinin uygun olmadığı, maddi ve manevi zarar verdiğini, İl Çevre Müdürlüğünce onaylatmamıza ve bu durumu İl İdare Mahkemesinde dava etmemize rağmen, mahkeme kararını beklemeksizin polis kuvvetlerini de arkalarına alarak kazı çalışmalarına başlanmıştır.

Sayın muhtarımız da bu durumu bilmesine rağmen, hem yol olarak gasp edilen arazimizi hem de terfi merkezi kurulunca kötü koku ve yayılacak olan, bilinmeyen kimyasal bileşenler nedeniyle kapanacak olan işyerimizden kaynaklanan mağduriyet yok gibi, bizi ‘yol kapatan aile’ olarak gösterip, kamuoyuna yanlış bilgi verilmiştir. Biz, yol kapatan bir aile değil, aksine işyerimiz kapatıldığında geçimimizi devam ettirebilmek için terfi merkezinin yerinin değiştirilmesini ya da yol olarak gasp edilen tapulu arazimizi yeniden kullanmak istemekteyiz.

Özetle, biz mağdur eden değil, mağdur edilen bir aileyiz. Defalarca yetkililere sesimizi duyurmaya çalıştık, fakat herkes kulaklarını ailemize kapattı. Belki buradan sesimizi duyacak bir yetkiliye ulaşmayı umut ediyoruz.” -Haber/Cemil Yıldız-