Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İbadethane ve Mezarlıklarda bayram temizliği

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kurban

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde il genelinde semavi dinlerin ibadethane ve mezarlıklarında temizlik, bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde şehrin çeşitli noktalarında bulunan ibadethane ve mezarlıklarda temizlik, bakım ve onarım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, vatandaşların ibadetlerini gerçekleştirdiği cami, kilise, türbe ve ziyaretlerin iç ve dış mekânlarında çevre temizliği ve genel temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, vatandaşların daha temiz ve güvenli bir ortamda kabir ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için mezarlıklarda bordür taşı yenileme, çim biçme, ağaç budama, yabani ot ve çevre temizliği gibi çalışmaları titizlikle yürütüyor. Ayrıca, duvarlarda boyama, namazgâhlarda yıkama ve onarımlar gibi detaylı işlemler de gerçekleştiriliyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ün talimatları doğrultusunda, HBB’nin ilgili birimlerinin koordinasyonuyla birçok dinden ve inançtan vatandaşların bir arada yaşadığı Hatay’da, tüm kutsal mekân ve alanlarda 12 araç ve 66 personelle çalışma yürütülüyor. -Mehmet Durmaz-