Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

“529 bin Suriyeli geri

“529 bin Suriyeli geri döndü”

Bakan Soylu, alınan tedbirler sayesinde, göçe hazır 6 milyon kişinin Suriye’nin kuzeyinde güvenli hale getirilen bölgelerde kaldığını söyledi.

Ankara’da, Gölbaşı Vilayetler Evi’nde düzenlenen 13. Göç Kurulu Toplantısı’nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyelilerin “gönüllü, güvenli ve onurlu” olarak ifade ettiği geri dönüşleriyle ilgili konuştu.

Toplantıdaki konuşmasında, “Ülkemizdeki Suriyeli sayısı, 2013-2016 arasında, yani savaşın en şiddetli olduğu zaman diliminde 12,5 kat artmıştı. 2018’den beri ise Türkiye’deki göçmen Suriyeli kardeşlerimizin sayısı aynı kaldı. Üstelik buradaki doğumlara rağmen… 2018’de 3 milyon 623 bindi, halihazırda sayı 3 milyon 629 bin kişidir. Sınır ötesinde hayatı normalleştirdikçe bu akım durdu” diyen Soylu, “Şu ana kadar 529 bin Suriyeli kardeşimiz, bu kapsamda geri döndü” değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, gelecek dönemde göç yönetiminin en temel gündemlerinden birinin “geri dönüşler” olacağının altını çizerek, alınan tedbirler sayesinde, göçe hazır 6 milyon kişinin Suriye’nin kuzeyinde güvenli hale getirilen bölgelerde kaldığını söyledi.

Tamer Yazar