Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İçişleri desteği 100 Milyon TL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay’da içme suyu şebekesinin onarımı için 100 milyon TL bakanlık desteği sağladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hafta sonunda geldiği Antakya’daki temas incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada en çok şikayet konusu edilen şehir içme suyu şebekesi onarımı için 100 milyon lira bakanlık desteğinde bulunacaklarını söyledi.

Hatay’da az hasarlı ev ve iş yerlerine şebeke suyunun ulaştırılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bakan Yerlikaya Hatay’da şebeke suyunda yaşanan sıkıntının çözülmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydederek şunları söyledi: “Hatay’da depremden sonra şebeke suyu ile ilgili sorun vardı. Bazı yerlerde su akıyor, bazı mahallelerde, sokaklarda su akmıyordu. Bununla ilgili Devlet Su İşlerimizin büyük bir gayreti oldu. Suyun kaynağından depolama alanına gelmesiyle ilgili gerçekten güçlü çalışmalar oldu. Ama depolama alanından, şebeke hattından hanelerimize ticari alanlara gitmeyle ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Bu durumla ilgili İçişleri Bakanlığı olarak, AFAD olarak ve Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak yine Tarım ve Orman Bakanlığı olarak valiliğimizin buradaki gayretleriyle bir araya gelen birimler İLBANK, AFAD, DSİ, HATSU ve KOSKİ hep birlikte hanelerimize, yani az hasarlı, hasarsız binalarımıza gerek ticari, gerekse evlerimize suyu düzenli olarak nasıl verebiliriz, bununla ilgili toplantı yapıldı. Bu toplantı sonucunda arkadaşlar bizden destek istediler. İçişleri olarak 100 milyon lira verdik. Biliyorsunuz daha önce hem ayni hem de 35 milyon lira vermiştik. Onun üzerine 100 milyon lira daha verdik ve gelinen nokta şu; 10 günden beri arkadaşlarımız su şebekesinin her bir boyutunda çalışıyorlar.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kent gezisi sırasında lokantada tepsi kebabı yiyen kişilerle sohbet etti, ”Hatay tavası mı bu?” diye sordu ve “Hatay tepsi kebabı” cevabı aldıktan sonra da HELAL ETTİNİZ Mİ? diye sordu ve lokma alarak tadına baktı. – Adil Yeşildağ –