Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İki siyasi aktörün de derdi Hatay’daki imar sorunu oldu

Kurultay çalışmaları kapsamında Hatay’ı

Kurultay çalışmaları kapsamında Hatay’ı ziyaret eden CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel ve önceki gün ilimizi ziyaret eden Deva Partisi Başkanı Ali Babacan’ın da gündemi aynıydı. Hatay ile ilgili konuşmalarında imar sorununa dikkat çeken iki siyasi aktör şehir için en iyisini yapacaklarını söylediler.

Ziyaret sonrası düşüncelerini dile getiren Özel Hatay’ın deprem süresince yaşadıklarının kabul edilemez olduğunu ifade ederek Hatay’ın kendi kaderine terk edildiğini söyledi. Deprem sonrasıyla ilgili ise Hatay da henüz bir imar çalışması olmadığını ve ev yapım durumunun belirsiz olduğunu ifade etti. Aynı zamanda Rant endişelerini de dile getiren Özel bu konuda dikkatli olunması gerektiğini, devletin bu konuda tedbir alması gerektiğini ifade etti.

Önceki gün benzer bir açıklama DEVA partisi genel Başkanı Ali Babacan tarafından da dile getirilmişti. Önceki gün Hatay da gerçekleştirdiği gezi sırasında düzenlediği basın toplantısında basınla bir araya gelen DEVA partisi Başkanı Babacan da imar belirsizliğine dikkat çekmiş, eski imar planlarına göre ruhsat verildiği iddiasında bulunmuştu. Özel konuşmasının devamında ise Kurultay sonucunda Genel Başkan seçilmesi halinde ilk ziyaretini Hatay’a gerçekleştireceğini ve Soma davasını nasıl sahiplendiyse Hatay meselesini de sahipleneceğini ifade etti. Hatay ile ilgili atacakları adımlarda sadece bir kaynaktan gelen bilgiye göre hareket etmeyeceklerini birden fazla kaynakla görüşerek sorunun gerçekliği ve netliğine göre hareket edip yanlış karar almanın önüne geçip şehir için en iyisini yapacaklarını söyledi. – Yusuf Cemil Karaçay-