Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk bavul ilk bilet vaadi tamam

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB),

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Başkan Mehmet Öntürk’ün liderliğinde gençlere yönelik eğitim, spor, sanat ve sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çekiyor. Yerel seçimler öncesi üniversiteyi kazanan öğrencilere söz verdiği “İlk Bavulum İlk Biletim Projesi” kapsamında başvurular tamamlanırken, başvurusu olumlu sonuçlanan öğrencilere bavul ve bilet paraları dağıtılmaya başlandı.
HBB Kisecik Yerleşkesi’nde düzenlenen törende, 7 bin 300 öğrenciden 163’üne bilet parası, harçlık ve kişisel bakım ile kırtasiye malzemelerinin yer aldığı valizler verildi.
Programda konuşan Başkan Mehmet Öntürk, üniversiteye başlayacak gençlerin hayatlarındaki yeni yolculuklarında yanlarında olmak istediklerini belirterek şunları söyledi:
“Bu yolculuk hayatınızın yeni bir başlangıcı. Vatanımıza ve milletimize hayırlı işler yapmak için yola çıkıyorsunuz. Biz de bu yolda sizlerin yanında olmak istedik. Sizler bizim gururumuzsunuz. Şu ana kadar devlet üniversitelerini kazanan 7 bin 300 öğrencimizin başvurusu olumlu sonuçlandı ve bu projede yanlarında olacağız. Unutmayın, her zaman sizin yanınızda olacağız.”
Yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle sembolik bir tören düzenlediklerini belirten Başkan Öntürk, 1 Ekim’e kadar tüm öğrencilere bilet paralarının yatırılacağını ve valizlerin dağıtımının tamamlanacağını ifade etti. Ayrıca, sınavlarda ilk 10 bine giren öğrencilere burs verilmesi planlandığını müjdeledi.
Gençlere yönelik projelerin devam edeceğini vurgulayan Başkan Öntürk, Hatay’da meslek edindirme kurslarının da başlatılacağını duyurdu. Bu kurslar sayesinde gençlerin eğitim düzeylerine ve yeteneklerine göre iş hayatına yönlendirileceğini belirtti.
Hatay’ı depremlere ve afetlere karşı daha dayanıklı bir şehir haline getirmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle tüm ekipleriyle gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Öntürk, gençlere seslenerek “İyi okuyun, ailenizi, memleketinizi ve bizleri unutmayın” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. – Yusuf Cemil Karaçay-