Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İmamoğlu: CHP değişirse Türkiye değişir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) için gerçekleştirilen Tüzük Kurultayı Çalıştayı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen çalıştayda, demokrasi, insan hakları ve toplumsal cinsiyet konularında çalışan sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelindi. Çalıştayda, “temsiliyet, yolsuzlukla mücadele, hesap verilebilirlik ve etik, demokratik karar alma yöntemleri, örgütlenme modeli, aday belirleme yöntemleri” gibi konular tartışıldı. Çalıştay sonuçları, 4 Eylül’de Sivas’ta başlayacak ve Ankara’da devam edecek olan Tüzük Kurultayı’na sunulacak.

Açılış konuşmasında Ekrem İmamoğlu, CHP’nin 100. yıl kutlamasında sarf ettiği “Cumhuriyet Halk Partisi değişirse Türkiye değişir” sözünü hatırlatarak bu değişimin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. İmamoğlu, küresel krizlerin ve Türkiye’deki ekonomik, demokrasi ve adalet krizlerinin muhalefeti seçenek olarak görmemeyi etkilediğini belirtti. “Aynı şeyleri yaparak aynı sonuçları alamayacağımızı” ifade eden İmamoğlu, bu durumun değişmesi gerektiğini ifade etti.

Toplumun beklentilerini karşılamayan kurumların destek göremeyeceğini belirten İmamoğlu, CHP’nin daha demokratik, katılımcı ve kapsayıcı bir yapı haline gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Sivil toplum ile siyasetin bağlarının kopmasının otoriterleşmeye neden olduğunu söyleyen İmamoğlu, demokrasinin sivil toplumla ilişkilerle belirleneceğini belirtti.

İmamoğlu, siyasetin itibarsızlaşmasını ve gençlerin siyasetten uzaklaşmasını eleştirerek, siyasetin vatandaşla diyalog kurması gerektiğini ifade etti. “İtibarsız bir siyasetçi olmak istemiyorum” diyen İmamoğlu, siyasete katkı sunmak isteyenlerin de itibarsızlaşmasını kabul etmediğini vurguladı.

Son olarak, CHP’nin kapsayıcı ve demokratik bir yapıya sahip olmasının Türkiye’de özgürlük ve adaletin sağlanması için önemli olduğunu belirten İmamoğlu, muhalefetin başarısızlığının da sorumluluk payı taşıdığını ifade etti. Tüzük Kurultayı’nın, bu değişim sürecinin bir başlangıcı olacağını ve daha iyiye ulaşma yolunda atılacak adımların tetikleyicisi olacağını söyledi. – Volkan İcil-