İmzalar atıldı

Hatay BŞB ile Hatay MKÜ arasında “Ortak Varoluş Mozaiği” Protokolü MKÜ’lü Dr. Tıbıkoğlu: “Ortak Varoluş Mozaiği, ortak çabanın ürünüdür. Üniversitemizin Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ortaklığı, Hatay’a özgün bir eser kazandırdı. Mozaiğimiz, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi ve patenti alındı” dedi. Hatay Büyükşehir Belediyesi (BŞB) ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, kentin geleceğine yönelik değer katması beklenen […]

Hatay BŞB ile Hatay MKÜ arasında “Ortak Varoluş Mozaiği” Protokolü

MKÜ’lü Dr. Tıbıkoğlu: “Ortak Varoluş Mozaiği, ortak çabanın ürünüdür. Üniversitemizin Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ortaklığı, Hatay’a özgün bir eser kazandırdı. Mozaiğimiz, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi ve patenti alındı” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (BŞB) ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, kentin geleceğine yönelik değer katması beklenen bir protokol imzaladı. EXPO 2021 Hatay Projesi kapsamında yer alacak ve dünyanın tek parça taban mozaiği olma özelliğini taşıyacak Ortak Varoluş Mozaiği’nin, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne devri de bu kapsamda gerçekleştirildi. İmzaları, Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Lütfü Savaş ile MKÜ adına Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya attı
Hatay’da yaşamış 13 medeniyeti temsil eden mozaiğin tanıtımını yapan Dr. Öğretim Üyesi Banu Özdilek Tıbıkoğlu, gelişmeyi şöyle yorumladı:
“Ortak Varoluş Mozaiği, ortak çabanın ürünüdür. Üniversitemizin Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ortaklığı, Hatay’a özgün bir eser kazandırdı. Mozaiğimiz, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi ve patenti alındı. Ortak Varoluş Mozaiği, Hataylılık aidiyet duygusuna ve şehrimizin uluslararası tanınırlığına katkı sağlayacak.”
-HATAY’IN GÜZELLİĞİ-
Dr. Öğretim Üyesi Banu Özdilek Tıbıkoğlu, mozaiğin teknik detayları ve içeriği ile ilgili bilgiler de paylaştı.
Mozaiğin herkes için ilham kaynağı olacağını belirten Tıbıkoğlu, şunları aktardı:
“Projede, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay mozaik sektörünün temsilcileriyle bir imece gerçekleştirecek. Anadolu’nun dört bir yanından temin edilen doğal taşlar kullanılarak yapılacak bu mozaik tamamlandığında, bu ölçekte dünyanın en geniş taban mozaiği unvanını elde ederek, Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanacak.
Mozaikte; Asi Nehri, Kel Dağı, Habib-i, Neccar, Amik Ovası yer alıyor. Bu topraklardaki kardeşlik yansıtılıyor. Mozaiğimizde, Hatay’ın güzelliği, bin 600 metrekarede tek parça halinde gösteriliyor.”
MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya da protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, bir ilke imza attıklarını ifade ederek, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.
-SAVAŞ: ATILAN İMZALAR İLK OLSUN, SON OLMASIN-
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, imzaların, Hatay’ın geleceğine değer katacağını kaydetti ve şunları söyledi:
“Medeniyetlerin birikimini yansıtan eseri ortaya çıkardıkları için tüm hocalarımıza teşekkür ederim. Hatay, müthiş birikime sahip bir kent. Bu eser, aynı zamanda Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek en büyük ve en anlamlı mozaik olarak tarihteki yerini alacak. Bugün burada attığımız imzalar ilk olsun, son olmasın. Herkes için hayırlı olsun.”
-VETERİNERLİK ÖĞRENCİLERİ İÇİN DE PROTOKOL-
Hatay Gastronomi Evi’nde düzenlenen törende, aynı zamanda Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Veterinerlik Fakültesi öğrencilerinin, ‘Dış Pratik Eğitim Programı’ kapsamında Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin veterinerlik hizmeti veren birimlerinde iş ve işlemlere katılmaları, zorunlu yaz stajı yapmaları gibi başlıklarda görev alması için protokol imzalandı. İmzalanan protokolle, MKÜ Veterinerlik Fakültesi son sınıf intörn öğrencileri, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin barınak ve mezbahane gibi veterinerlik hizmet birimlerinde uygulama yapabilecek.
Törende konuşan Başkan Lütfü Savaş, “Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak bilime ve akademiye katkı sunmaya devam edeceğiz. İki kurum arasında yapılan bu işbirliği, öğrencilerimiz ve şehrimiz için hayırlı olsun” dedi. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version