Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnce de farklıydı

Mesajlar da On binlerin

Mesajlar da

On binlerin katılım gösterdiği Hatay mitinginde “İlk bir haftada, yeminden sonra 7 gün içinde başlayıp 100. günde bitireceğim işleri açıklıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin miting alanı,birbirinden farklı mesajların yer aldığı dövizlerle de dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Hatay miting sırasında, herkesten 24 Haziran’a kadar en az 3 kişiyi ikna etmesini isteyen Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, oldukça neşeli ve hareketli tavırlarıyla dikkat çektiği miting konuşmasının ardından, vatandaşlarla özçekim yapmayı da ihmal etmedi.
-MEYDANIN DİLİ-
Çankaya Köşkü’nün Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanım dışı kalmasından sonra inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için sık sık dile getirdiği “Sarayı gençlere vereceğim, orayı bilim merkezi yapacağım” sözleri ile bilinen Muharrem İnce’yi Hatay’da karşılayan kalabalığın yükselttiği dövizlerde de benzer mesajlar vardı. ‘CHP Reyhanlı’ notu ile yazılan bir dövizde tam da buna karşılık olarak, “Öğrenciler Saray’a, Muharrem Çankaya’ya” ifadesi yer aldı.
Miting meydanlarının bildik siyaset sloganları yerine, oldukça samimi ve esprili bir dil kullanmayı tercih eden Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’nin bu tavrının onu dinlemeye gelen vatandaşlara da yansıyor olması ise dikkat çekiyor. Bu dövizlerden biri, “Taktik Maktik Yok, İNCE İNCE İNCE” olurken, diğer ise “Whatsapp’a Muharrem İnce ‘GÜLÜŞÜ’ emojisi gelsin” oldu.
-BİZİ NE BEKLİYOR?-
Hatay ve diğer şehirlerde, 24 Haziran’a 2 gün kala ısınan miting meydanları, kısa zaman içinde yerini seçim sandıklarına bırakmaya hazırlanıyor. Peki, oy vermeye hazır mıyız?
24 Haziran 2018 Pazar günü (08.00 – 17.00 arası) birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanırken dikkat edilmesi gereken konulara işaret eden Yüksek Seçim Kurulu (YSK), şu açıklamalara yer verdi:
-OY KULLANMA-
Nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağınız, adresinize gönderilen seçmen bilgi kağıdında yer almaktadır. Eğer seçmen bilgi kağıdınız elinize ulaşmadıysa; nerede oy kullanacağım,
e-devlet kapısın-dan veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından kendinizin ve sizinle aynı hanede oturan yakınlarınızın oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilirsiniz.
-UNUTMAYIN-
Oy verme günü yanınıza Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgeyi yanınızda bulundurmayı unutmayınız. Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullana-bilme-si için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâğıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamaz.
-OY KULLANIRKEN-
Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasaktır ve cezası bulunmaktadır. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekmektedir.
Sandık kurulu görevlisi kimliğinizi alarak sandık seçmen listesinde isminizi bulur ve kontrollerini yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Seçimi birleşik oy pusulası ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi birleşik oy pusulasını, zarf ve mührü size vererek kabinde oyunuzu kullanmanızı ister.
“Birleşik oy pusulalarında tercih ettiğiniz cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan “TERCİH” veya “EVET” mührünü basın ve kurumasını bekleyin. “TERCİH” veya “EVET” mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atmayın veya işaret koymayın, Birleşik oy pusulalarını düzgün bir şekilde katlayıp zarfa koyun.
Zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısına imzanızı atın.
-ENGELLİ SEÇMEN-
Görme engelliler, felçliler, elleri eksik olanlar veya bu gibi bedeni engelleri açıkça belli olanlar o seçim çevresi seçmeni olan ve o sırada sandık çevresinde bulunan akrabalarından birinin, akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımı ile oylarını kullanabilirler. Bir seçmen birden fazla engelliye yardım edemez.
Sandık kurulu başkan veya üyeleri, engelli seçmenlere yardım etmek amacıyla oy verme kabinine giremez oy kullanma sırasında yardım edemez. -Tamer Yazar-