İnşaat Mühendisleri …

Deprem konusunda uyardı ve Hatay’daki yetkililere çağrıda bulundu: Felaketten Sonra Değil, Önce Biraraya Gelmeli, Gereken Yapılmalı! İnşaat Mühendisleri, genel kurul heyecanı yaşadı. Cemil Tileylioğlu başkanlığındaki Yönetim Kurulu, 2 yıllık görev süresini tamamlarken, Hatay’daki olası deprem olasılığına karşı il yöneticilerini, siyasetçileri ve diğer yetkilileri, depremden sonra değil, öncesinde önlem almaya çağırdı. İnşaat Mühendisleri Odası’nın 2 yıldır […]

Deprem konusunda uyardı ve Hatay’daki yetkililere çağrıda bulundu:

Felaketten Sonra Değil, Önce Biraraya Gelmeli, Gereken Yapılmalı!

İnşaat Mühendisleri, genel kurul heyecanı yaşadı. Cemil Tileylioğlu başkanlığındaki Yönetim Kurulu, 2 yıllık görev süresini tamamlarken, Hatay’daki olası deprem olasılığına karşı il yöneticilerini, siyasetçileri ve diğer yetkilileri, depremden sonra değil, öncesinde önlem almaya çağırdı.

İnşaat Mühendisleri Odası’nın 2 yıldır başkanlığını yürüten Cemil Tileylioğlu, genel kuruldaki konuşmasında, önce ekonomi ile ilgili olumsuzluklara parmak bastı ve şu tespitleri paylaştı:

“Ekonomik kriz sonucunda oluşan enflasyon, temel gıda maddelerinde, ihtiyaç malzemelerinde, enerji, doğalgaz ve akaryakıtta da karşımıza çıkmakta olup, toplumumuzu yoksullaştırmıştır. Özellikle enerjide yapılan plansız yanlış özelleştirmelerle, elektrik faturaları astronomik düzeylere ulaşmıştır. Teknikten, bilimden uzak, liyakate dayanmayan politikalar sonucunda, ekonomik krizden kurtulamayacağımız görülmektedir.”

RİSKLİ YAPILARA DİKKAT

İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi’nin genel kurulu raporunda, şehrimizin birinci derecede deprem bölgesinde olduğu hatırlatıldı ve önlemlerin deprem öncesi alınması gerekliliğine vurgu yapıldı.

İMO Hatay Şubesi’nin deprem konusundaki uyarıcı mesajı şöyle:

“Ülkemizdeki riskli yapı stokunun bir an önce tespit edilmesi gerekmektedir. Afet öncesinde alınacak önlemlerle yapılacak harcamalar, afet yaşandıktan sonra ödenecek bedellerden çok daha azdır.

Yakın zamanda yaşadığımız depremler ve sellerde sadece maddi zararlar değil, canlarımızı da kaybettik. Gerek ulusal, gerekse yerel yöneticilerin, zaten kısıtlı olan kaynaklarımızı toplumun önceliklerine göre planlaması, acil ihtiyaçlar gözetilerek yatırımları yapması gerekmektedir.

Buna örnek vermemiz gerekirse… İhtiyaç olmayan Kanal İstanbul gibi bir projeye milyar dolarlar vermektense, ülkenin yapı sorununun büyük kısmı çözülebilirdi. Şehrimiz, tarihinde, birçok kez depremler sebebiyle yıkıma uğramasına rağmen, bizler halen geçmişten gereken dersleri almış görünmemekteyiz. Şehrimizde ne yazık ki henüz tamamlanmış olan mahalle veya pafta bazında bir kentsel dönüşüm uygulaması bulunmamaktadır.

Milletvekillerinin, yerel yöneticilerin, yaşayacağımız bir felaketten sonra değil, önce bir araya gelerek, şehrimiz için gereken önlemleri derhal hayata geçirmesi gerekmektedir.

Bu bağlamda, İnşaat Mühendisleri Odası olarak, geçmişten gelen tecrübe ve bilgi birikimimizle üstümüze düşen her türlü görevi yapmaya hazırız.”

Hatay İMO Şubesi’nin, dün itibariyle görev süresi dolan yöneticileri şunlar:

Cemil Tileylioğlu, Alper Akar, Durmuş Görür,  Sara Orukoğlu, Cemil Çil,  Eysem Ezer, S.Serdal Kaya.

-Cemil Yıldız-

Exit mobile version