Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Instagram’a erişim engeline ilişkin resmi açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakan

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram’a getirilen erişim engeliyle ilgili ilk resmi açıklamasını yaptı. Sayan, sosyal medya platformlarının ülke kurallarına uyması gerektiğini vurgulayarak, Batılı ülkelerin bu konuda hızla tedbirler aldığını belirtti. Sayan, şu ifadeleri kullandı:

“Batılı ülkeler sosyal medya platformlarına hızlı tedbirler alabiliyorlar. Biz de aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ediyoruz. Platformların, Türkiye’de de sundukları güvenli ve adil içerik mekanizmasının geçerli olmasını istiyoruz. Platformların uyguladığı çifte standart, global bir sorun haline geldi. Ülkemizde temsilcilikler açılması çağrımızı reddettiler ve bildirilen suçlara karşı gerekli adımları atmadılar. Kanun değişiklikleriyle bu tür arkadan dolanmaların önüne geçtik. Hala ‘Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım’ anlayışını sürdürüyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz ve güvenli bir sosyal medya ortamı oluşturmak için gereken adımları atacağız.”

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından alınan kararla, 2 Ağustos itibarıyla Türkiye’de Instagram’a erişim sınırlaması getirildi. Sayan, bu engelin platformların Türkiye’deki düzenlemelere uyum sağlaması için atılan bir adım olduğunu belirtti. – Volkan İcil-