İş Dünyası Göreve Hazır

“21. Yüzyıl İnanç Kompleksi” Önerisi Heyecan Veriyor Şehir merkezinde bulunan eski Stadyum yerinin AKP İktidarınca, Millet Bahçesi önerisiyle, Antakya Belediyesi öncülüğünde kente kazandırılma çabaları devam ederken, kamuoyuna yansıyan Millet Bahçesi içinde Cami yapılması fikri üzerine, kentin saygın iş insanları bir araya geldikleri bir toplantıda Hatay’a yakışan örnek bir öneri getirdi. -HEYECAN YARATTI- Bu öneriye göre, […]

“21. Yüzyıl İnanç Kompleksi” Önerisi Heyecan Veriyor

Şehir merkezinde bulunan eski Stadyum yerinin AKP İktidarınca, Millet Bahçesi önerisiyle, Antakya Belediyesi öncülüğünde kente kazandırılma çabaları devam ederken, kamuoyuna yansıyan Millet Bahçesi içinde Cami yapılması fikri üzerine, kentin saygın iş insanları bir araya geldikleri bir toplantıda Hatay’a yakışan örnek bir öneri getirdi.

-HEYECAN YARATTI-

Bu öneriye göre, eski stadyum alanında eğer Cami inşa edilecekse, yanında ya da paralelinde, ama aynı alan içinde, üç semavi dinin inanç merkezlerine de yer verilmesi isteniyor. Buna göre, “İyi bir projeyle; Cami, Şapel ve Havra (Sinagog), günümüz Hatay insanının 21. Yüzyıl İnanç Eseri olarak, ortak bir kompleks olarak ele alınsın” önerisi, kamuoyunda heyecan yarattı.

Antakya Belediyesi’nin, söz konusu alan içinde yapılmak istenen projenin ayrıntılarını henüz kamuoyu ile paylaşmaması, bu konuda yeni önerileri de beraberinde getiriyor. Doğal olarak da aynı şehirde yaşayan, sorumluluk anlayışı yüksek kanaat önderleri ve iş insanları da fikirlerini paylaşıyor.

-KATKIYA HAZIRIZ-

Millet Bahçesi alanıyla ilgili şu ana kadar ortaya atılan en heyecan verici öneri ise iş dünyasından geldi. Gazetemizi özel olarak arayan, saygın ve kentin önde gelen bir grup iş insanı, söz konusu alan içinde “21. Yüzyıl İnanç Kompleksi” adı altında kapsayıcı bir çalışma yapılırsa, bu denli anlamlı ve büyük bir projeye maddi ve manevi katkı vermeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Medeniyetler şehri Antakya’nın yüzyıllardır inanç ezberinde yer alan üç semavi dinin kardeşçe iç içe yaşadığı gerçeği ortada iken, bu inanç disiplinlerinin ibadethaneleri konusunda günümüz insanının onlarca yıldır yeni ve kapsayıcı bir eser ortaya koyduğu da yok.

Antakya’da bulunan ibadethaneler, yüzlerce yıl öncesinde inşa edilmiş, kente kazandırılmış eserler konumunda. 21. Yüzyılda mademki bu denli önemli bir alan içinde Cami planlanıyor, o vakit bu durumu bir fırsata çevirip, dünyaya örnek kardeşlik ve mozaik yapımızı yeniden hatırlatacak bir bütünsel İnanç kompleksi düşünülebilir.

Bu büyük projenin tartışılması akabinde de eski stadyum alanında öngörülen projenin kamuoyuna açıklanması en büyük beklenti. -Sinan Seyfittinoğlu-

Exit mobile version