İş İmkanları Çok Fazla

Her fabrikada çalışma şansı var Mekatronik Mühendisliği üzerine konuşan ve bu bölümü seçecek olan gençlere seslenen, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Hakan Demir ‘umutlu’ konuştu. 2017 yılı Nisan ayında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ailesine katılan ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nde Yrd. Doç. Dr. […]

Her fabrikada çalışma şansı var

Mekatronik Mühendisliği üzerine konuşan ve bu bölümü seçecek olan gençlere seslenen, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Hakan Demir ‘umutlu’ konuştu.

2017 yılı Nisan ayında İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ailesine katılan ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nde Yrd. Doç. Dr. ünvanıyla Öğretim Üyesi olarak çalışan Mehmet Hakan Demir, gelecekleri adına ‘ne yapmalıyım’ sorusunu soran ve cevap arayan gençlere ‘Mekatronik Mühendisliği’ bölümünü tavsiye etti. Konuya ilişkin açıklamasında İSTE’nin avantajlarına işaret eden Demir, şunları söyledi:
“Mekatronik mühendisliğinin iş imkânları çok fazladır ve her fabrikada çalışma şansı vardır. İSTE, Üniversite-Sanayi İşbirliği’ni önemsiyor, sanayi kuruluşları ile ortaklaşa projeler yürütülüyor. Bu projeler kapsamında öğrencilerimiz sanayi tecrübelerini artırıyor ve iş fırsatları yakalayabiliyorlar, deneyim kazanıyorlar. Bu deneyim sayesinde ön plana çıktıklarını söylüyor öğrencilerimiz ve iş hayatına atılıyorlar. İSTE’nin en büyük avantajı sanayi bölgesinde olmasıdır. Bunun faydalarını birinci derecede öğrencilerimiz görüyor. İş hayatına atıldıklarında, acemi gibi değil sektöre yıllarını vermiş uzman bir mühendis gibi başlıyorlar.”
-DÜŞÜNMEK YETMEZ!-
Geçtiğimiz günlerde konuk olduğu İSTE Teknoloji Sohbetleri sırasında, “Sadece düşünen değil yapan kazanır” diyen Demir, bu kapsamda girişimci olmak isteyen öğrencilere tavsiye verirken de şöyle konuştu:
“İletişimde olduğum her öğrenciyi girişimciliğe yönlendiriyorum. Girişimcilik çok farklı bir kavram, sadece düşünmek yetmiyor yapmak ta gerekiyor. Yani bir fikir buldunuz diyelim, yeterli olmuyor. O’nu veya yapılan bir şeyi bir adım daha ileriye götürmek daha da geliştirmek gerekiyor. Biz Bölümümüzde bir drone yapalım dedik. Daha önce yapılmış bir şey bu zaten. Peki, bunu nasıl geliştirebiliriz? “Bizden önce drone yapanların önüne nasıl geçebiliriz?” diye düşünüyoruz. Bulduğumuz fikirleri uygulamaya döküyoruz. Uygulamaya dökmek bir risk, ancak girişimci olmak isteyen bu risk unsurunu göze almalı. Her probleme farklı açılardan bakabilmeliyiz, alternatifler üretebilmeliyiz.”  -Tamer Yazar-

Exit mobile version