Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderun normale döndü

İskenderun sahili ile arka cadde, yol ve alanlar temizlendi, yaşam normale döndü.

İskenderun sahili ile arka

Geçtiğimiz Pazar günü ( 26 Kasım 2023) ilimiz genelinde yaşanan şiddetli fırtına ve sağanak yağışlarla birlikte etkisini hızlıca gösteren LODOS’un yol açtığı İskenderun sahil bandı ile arka kesimdeki cadde, sokak ile alanların sularla kaplanmasının ardından AFAD, Hatay BŞB, İskenderun Belediyesi ve diğer kurumların personeli ve iş makinalarının geceli-gündüzlü aralıksız çabasıyla bölgedeki sular tahliye edildi ve yaşamı normale döndü.


İskenderun belediyesi 3 birim müdürlük eliyle ayrı ayrı bölgede yaptığı çalışmalarla ilgili şu özet bilgiyi verdi:
“ İskenderun ilçemizin Sahil Bandı ile Çarşı Merkezi
Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimizce şiddetli lodos etkisi ile yaşanan su baskınlarından olumsuz etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.
Ekiplerimiz bir yandan çevre temizlik işlemlerine yardımcı olurken diğer yandan su taşkını olan yerlerde vidanjör ile tahliye işlemleri gerçekleştiriyor
-Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz şiddetli lodos etkisi ile yaşanan su baskınlarından olumsuz etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.
Ekiplerimiz bir yandan esnafımızın işyerlerinin temizlik işlerine yardımcı olurken diğer yandan çevrede temizlik işlemleri gerçekleştiriyor.
-Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz şiddetli lodos etkisi ile yaşanan su baskınlarından olumsuz etkilenen esnaflarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor.
Zabıta ekiplerimiz ayrıca esnaflarımızın yaşadığı sıkıntıları ilgili birimlere aktararak sorunları çözüme kavuşturuyor.
İskenderun belediye başkanı Fatih Tosyalı da çalışmalaral ilgili şu özet mesajı verdi:
“Afetin izlerini bir an önce silmek için durmadan yorulmadan çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz”

HATSU: TÜM EKİPLERİMİZLE SEFERBER OLDUK 

Hatay Büyükşehir belediyesine bağlı HATSU kurumu da 4-5 gün boyunca bölgede tüm ekipleriyle geceli gündüzlü çalışma sergilendiğini duyurdu. HATSU’nun bölgedeki çalışmalarıyla ilgili özet bilgi de şöyle.
“İskenderun ilçemizde deniz suyunun taşması sonucu oluşan tahribatı giderme, yaraları sarma ve vatandaşlarımızın normal hayata dönüşünü hızlandırmak için tüm ekiplerimizle seferber durumdayız.
Bu kapsamda caddelerdeki suların tahliyesini daha hızlı sağlamak için terfi merkezinde arızalanan jet motor pompasını onardık ve muhtelif noktalardaki deşarj hatlarında da temizlik çalışmaları gerçekleştiriyoruz.
– Deniz suyu taşkınlarının yarattığı tahribatı gidermek ve normal hayata dönüşü hızlandırmak için büyük gayret gösteren ekiplerimizin İskenderun ilçemizdeki çalışmaları devam ediyor.
Bu kapsamda sahildeki barınakta bulunan jet motor pompası tamir edilerek devreye alınmıştır.

HATAY BŞB-İTFAİYE TEŞKİLATI ÇALIŞMALARI

İskenderun İlçesinde yoğun yağış ve şiddetli fırtına sonrası İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak;
1. Bölge İtfaiye Müdürlüğü Ve 2. Bölge İtfaiye Müdürlüğümüzün eşgüdümlü müdahalesiyle su baskının başladığı andan itibaren,
195 Vatandaşımız kurtarıldı.
48 Hayvan kurtarıldı.
33 araç kurtarıldı.
Su çekme;
27 iş yerinden su çekildi.
14 resmî kurumdan su çekildi.
53 meskenden su çekildi.
12 yangın ve kaza vakasına müdahale edildi.
-Su çekim işlemlerimiz yoğun bir şekilde devam etmektedir, aynı zamanda güvenlik ve tedbir amaçlı sahada kontrollerimiz Zabıta Dairesi Başkanlığımızla birlikte devam etmektedir.
İskenderun’daki doğal afetin yol açtığı sorunları giderme anlamında İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Koordinatör Murat Yavuz Savaşçı ve AFAD Başkanı Okay Memiş’in koordineli bir şekilde çalışmaları yönettikleri belirtildi. (Adil Yeşildağ)