Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderun şehir içi trafik düzenlemesi eleştirildi

İskenderun ilçe merkezinde dün

İskenderun ilçe merkezinde dün uygulamaya konulan şehir içi hareketli trafikte tek yön uygulamasına yönelik değişiklikler, uzmanlardan eleştiri aldı. İskenderun Teknik Üniversitesi’nde görev yapan rektör danışmanı ve inşaat mühendisi Sıtkı Alper Özdemir, değişikliğin mevcut yol şartlarına göre yanlış olduğunu belirtti.

Özdemir, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kısa ve net bir şekilde ifade edeceğim! İskenderun trafik düzenlemesi mevcut yol şartlarına göre yanlıştır. Bu düzenleme ile zaten yetersiz olan alt geçit baypas edilmiş olacak ve İskenderun kent içi trafiğini daha da karmaşık hale sokacaktır. Güzergah olarak Antakya istikametinden gelen ve çarşıya girmek isteyen Pac Meydanı kavşağına ilave olarak İnönü İlkokulu kavşağını da meşgul edecektir. Adana istikametinden gelip çarşıya girmek isteyen de alt geçidi hiç kullanmayacak, Dönmez durakları bölgesinde çok ciddi trafik tıkanıklığına neden olacaktır. Trafik tıkanıklığında konuşulacak ‘yeni’ bölge İnönü İlkokulu kavşağı (Ulucami Caddesi girişi) olacaktır. Planlama yanlıştır, tespitler yanlıştır, bu şekilde çözüm ise mümkün değildir!”

Özdemir’in bu eleştirileri, İskenderun şehir içi trafik düzenlemesinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. – Mehmet Durmaz-