Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderun ve Arsuz’da sakat yapılaşmalar hızla artıyor

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde görevli

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde görevli aynı zamanda Rektörlük danışmanı da olan Dr. Sıtkı Alper Özdemir, ehil olmayan kişilerce mühendislik hizmeti görmeksizin yapılan çelik konstrüksiyon yapılarda ANTİPAS bile yapılmadığının altını çizerek ”Bu yapılan 3-5 yıl sonra çürüyecek” uyarısı yaptı.
ÖZDEMİR’e göre, İskenderun ile Arsuz ilçelerinde son dönemde bu tür yanlış yapılaşmalar arttı.

İSTE öğretim üyesi Dr. Sıtkı Alper Özdemir’in ”İki büyük sorunumuz var” başlıklı dikkate değer uyarısı şöyle: “Açıkça belirtmeliyim ki kimse de farkında değil!
1. “Çelik konstrüksiyon&Kutu Profil” çelişkisi. Yaşanan depremler sonrasında süratli yapılaşma adına “çelik konstrüksiyon” evler gözde hale geldi. Teknik olarak mühendislik hesapları ve yapım koşullarıyla inşa edilirse, evet güvenli ve çok kısa sürede kullanıma alınabilir.
Ancak, İskenderun ve Arsuz ilçe sınırları başta olmak üzere birçok yerde eline kutu profil ve kaynak makinasını alan çelikçiyim diyerek inşaat yapıyor.
Etmeyin, yapmayın…
En basiti bu bölge nemli bölge, antipas uygulaması bile yapmıyorsunuz, ev diye yaptığınız yapılar 3-5 sene sonra çürümeye başlayacak.
2. “Kaçak yapılaşma”
Ülkemizin depremde zarar görmesinin en büyük nedeni, projesiz, izinsiz, denetimsiz yapılar oldu.
Arsası olan projesi, mühendislik hesabı ve belediyeden inşaat ruhsatı olmadan 1.maddede belirttiğim çelik(!) evini inşa ediyor.
Kaçak yapıdır efendiler bu, düpedüz “kaçak yapı”.
Çekme payları yok, imar çapı yok, hesabı kitabı, denetimi yok.
Son söz; ilgili belediyeler lütfen göz yummayın, uyumayın, bu memlekete bunu yapmayın. Olan biten kaçak yapıdır, “GECEKONDU” dur.
Lütfen, doğru yönlendirme, bilim, teknik hesaplar, mevzuat ve denetim.” – Adil Yeşildağ –