İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, İskenderun halkına önemli bir müjde verdi. Başkan Dönmez, Halk Ekmek Fabrikası kurulacağını açıkladı ve fabrikanın günde 50.000 ekmek üretme kapasitesine sahip olacağını duyurdu.
“İnşaat Bir Ay İçinde Başlayacak”
Pazartesi günü Ziraat Parkı’nda düzenlediği basın açıklamasında, Halk Ekmek Fabrikasının kurulumu ile ilgili detayları paylaşan Başkan Dönmez, inşaatın yaklaşık bir ay içinde başlayacağını söyledi. Fabrika ile halkın daha uygun fiyatlarla ekmek alabileceğini belirten Dönmez, projeyle ilgili şunları söyledi: “Bu projeyle birlikte halkımız, daha sağlıklı ve uygun fiyatlarla ekmek temin edebilecek. İskenderun’a Halk Ekmek Fabrikası kurarak, şehrimize önemli bir gıda üretim tesisi kazandırıyoruz.”
“Günde 50.000 Ekmek Üretilecek”
Başkan Dönmez, fabrikanın günde 50.000 adet ekmek üretme kapasitesine sahip olacağını belirtti. Bu üretim miktarının, İskenderun halkının ekmek ihtiyacını karşılamak için yeterli olacağını vurgulayan Başkan Dönmez, halk ekmeği üretimiyle gıda güvenliğini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.