Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderun’da 30 Ağustos Zaferi çoşkusu

30 Ağustos Büyük Zafer

30 Ağustos Büyük Zafer Muharebesinin 102. yıldönümü, deprem bölgesi Hatay’ın İskenderun ilçesinde bu yıl geçen yıla oranla daha güzel bir ortamda gerçekleştirilen törenle büyük bir coşku içerisinde kutlandı.
Kutlamalar sabah saat 09.00’da İskenderun Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Törene, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tarhan ile İskenderun Belediye Başkanı İskender Dönmez katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. Büyük Zafer kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Kaymakamlık Binası önünde protokol tebrikleri kabul edildi.
Tören, Kore Şehitliği Parkı’ndaki etkinliklerle devam etti. Atatürk Bulvarı’ndaki tören alanında, protokol üyeleri, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar yerlerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kaymakam Demiryürek, Garnizon Komutanı Tarhan ve Belediye Başkanı Dönmez, halkın bayramını kutladı.


93.Mekanize Piyade Tugayı Komutanlığında görevli bir subay, 30 Ağustos Büyük Taarruzunun önemi ve anlamını belirttiği konuşmasında, bu zaferin Türkiye Cumhuriyeti’nin Anadolu’daki yerini sağlamlaştırdığı ve düşmanları defederek büyük bir başarıya imza attığını vurguladı.
Halk oyunları gösterisinin ardından Türk Bayrağı ve sancak taşıyan askerler ile öğrenciler protokol ve vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Resmi geçit töreninde, dostlara güven ve düşmanlara korku salan Türk askeri, özel birlikler, tam teçhizatlı askeri araçlar, güvenlik güçleri, kurumların araçları ve motosikletli zabıtalar ile motosiklet kulüplerinin geçişleri büyük bir ilgiyle izlendi. – Yusuf Cemil Karaçay-