Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderun’da Beyaz Ev Projesi tanıtıldı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde hayata

Hatay’ın İskenderun ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan Beyaz Ev Projesi’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, projenin önemine vurgu yaparak kadına şiddeti sıfıra indirme hedefinin altını çizdi.

Yenigün, “Deprem bölgesinin bizim için çok kıymetli olduğunu belirterek, topluma kazandırdığımız her çocuk ve her sağlıklı aile, toplum için bir kazançtır. Şiddet döngüsünün kırılması ve şiddetin sıfır olması, hepimizin üzerindeki bir sorumluluktur. Birlikte ‘kadına şiddete sıfır’ diyelim,” dedi.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, projeyi, Elazığ’daki Emine Bulut cinayeti gibi olayların tekrar yaşanmaması açısından önemli bulduğunu ifade etti. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise kadına şiddet olaylarının her geçen yıl arttığını belirterek, projeye olan ihtiyacı vurguladı.

İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, Beyaz Ev Projesi’nin kadına şiddetin önlenmesinde faydalı olacağına dair inancını dile getirdi. İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez de, belediye olarak kadınları destekleyecek çalışmalarda bulunduklarını ve projede emeği geçenlere teşekkür etti. – Mehmet Durmaz-