Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderun’da Destek Merkezi Faaliyette

İskenderun’da yaşanan depremin ardından,

İskenderun’da yaşanan depremin ardından, Akkök Holding ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle kurulan destek merkezi, geçtiğimiz eylül ayında resmi açılışını gerçekleştirdi. Merkezin açılışına katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Adnan Özkaya, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Nadir Ünal ve diğer yetkililer, projenin depremzedelere umut ışığı olacağını vurguladı.
Açılışta Konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Adnan Özkaya, “Akkök Holding ve TOG iş birliği ile açılışını yaptığımız Destek Merkezi, gerçekleştirilecek projeler ile vatandaşlarımıza fayda sağlayacaktır. Bugün de çocukları ve gençleri kucaklayan bir merkez olduğunu mutlulukla gördüm. Desteklerinden ötürü Akkök Holding ve TOG’a teşekkür ediyoruz. Bu tarz projelerin her biri, toplumsal bağları güçlendirerek birer örnek teşkil ediyor” dedi.
İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Nadir Ünal, “Desteklerin artarak devam etmesini çok önemsiyoruz. Yıkım maalesef çok büyük, bu tür destek merkezlerine ihtiyaç duyan çok fazla insanımız var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Hedef Binlerce Çocuk ve Yetişkin
6-23 yaş grubundaki çocuk, ergen ve gençlere yönelik olarak tasarlanan merkezde, yaşamla ilişkilerini güçlendirmeleri için çeşitli etkinlikler, atölye ve uygulamalar düzenlenecek. Ayrıca, yetişkinlere yönelik olarak toplumsal cinsiyet eşitliği atölyeleri, sağlık ve öz bakım seminerleri gibi eğitimler sunulacak.
Merkezin İmkanları ve Kullanım Durumu
U şeklinde 360 metrekarelik bir alana kurulan destek merkezi, çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin aynı anda kullanabileceği atölye alanları, kütüphaneler ve oyun alanlarına sahip. Bölgede kullanılan diller özelinde tercüman desteği sağlanarak dil bariyeri ortadan kaldırılmış durumda. Merkezin bulunduğu konteyner kentte ve çevresindeki bölgedeki insanların kullanımına açık olan merkezin imkanlarından her ay bin 500 kişi düzenli olarak yararlanıyor.
Kullanım İstatistikleri
18 Eylül – 1 Kasım tarihleri arasında Akkök Destek Merkezi’nde 2 bin 777 kişi etkinliklerden faydalandı. Merkezin, bölge halkına ve depremzedelere sunduğu bu hizmetler, toplumda güçlü bir dayanışma örneği olarak dikkat çekiyor – AA –