Toplantı, İskenderun’da bulunan İskenderun TED Koleji Konferans Salonu’nda yapıldı. Programa, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz başkanlık etti.
Geniş katılım sağlandı
Toplantıya İl Emniyet Müdür Yardımcısı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Öztürk’ün yanı sıra Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin, İskenderun ve Payas ilçe milli eğitim müdürleri, rehber öğretmenler ve okul yöneticileri katıldı.
Gündem: Güvenli eğitim ortamı
Programda; okullarda güvenliğin artırılması, öğrenci refahının güçlendirilmesi ve önleyici rehberlik çalışmalarının etkin hale getirilmesi başlıkları ele alındı. Kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekilirken, öğrencilerin psikososyal gelişimlerinin desteklenmesi ve risklerin erken tespiti konularında değerlendirmeler yapıldı.

“Okullar güvenli alanlar olmalı”
Toplantıda konuşan İl Müdürü Harun Tüysüz, okulların yalnızca akademik başarıya odaklanan kurumlar olmadığını vurgulayarak şu mesajı verdi:
“Okullarımız aynı zamanda öğrencilerimizin kendilerini güvende hissettikleri sağlıklı yaşam alanlarıdır. Bu noktada rehber öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz kritik bir görev üstlenmektedir.”
Tüysüz ayrıca, emniyet birimleriyle yürütülen güçlü iş birliğinin eğitim ortamlarının daha güvenli hale gelmesine önemli katkı sunduğunu ifade etti.
İş birliği vurgusu
Hatay İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan sunumlarda, okul çevrelerinde alınan güvenlik tedbirleri ve önleyici çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

