Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İspanya Türkiye ile dostluk devam etsin istiyor

Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası

Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirve kapsamında İspanya’nın başkenti Madrid’deki BBVA Banka Genel Merkezi’nde “İş Forumu” düzenlendi.

Forum, Türkiye’den 150’ye yakın iş insanını sektörlerindeki İspanyol mevkidaşlarıyla bir araya getirdi. Forumun açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de katıldı.

Başbakan Sanchez, “İspanya ve Türkiye her alanda en muhteşem ilişkilere sahip iki ülke. Bu zirvelerin düzenli yapılması da bunun çok güzel bir örneği. Türkiye, İspanya için anahtar bir ekonomik ortak ve bölgesinde önemli bir oyuncu.” ifadelerini kullandı.

Sanchez ayrıca, Türkiye’nin ekonomik açıdan artan önemine dikkat çekerek, “İspanyol şirketleri Türk ekonomisinin iyileşen görüntülerini, alınan tedbirlerin cesaretini, ekonomik programın sağlamlığını takdir ediyor.” dedi.

İspanya’nın Türkiye ile mevcut Karşılıklı Yatırımların Korunması ve Geliştirilmesi Anlaşması’nı gözden geçirme kararı aldığını belirten Sanchez, “devlet kurumları arasında imzalanacak 5 mutabakat zaptının yatırımları ve üçüncü ülkelerdeki ortak projeleri daha da hızlandıracağını” ifade etti.

Sanchez, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda ekonomik ağırlığını artırmaya devam edeceğini öngördüğünü ve Türkiye ile İspanya arasındaki dostluk ve güvene dayalı özel ilişkilerin devam etmesinin önemine vurgu yaptı.

Forumun diğer konuşmacıları arasında İspanya İşverenler Örgütleri Konfederasyonu (CEOE) Başkanı Antonio Garamendi, BBVA Bankası Başkanı Carlos Torres Vila ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak da yer aldı. – Yusuf Cemil Karaçay-