Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşte Atatürk Caddesinin gelecek tasarımı

Hatay Master Planı içeriğine ilişkin detaylı sunumlar TTV etkinliği adı altında devam ediyor. Begüm Yılmaz Bilgin ve Caner Bilgin tarafından Bilgin Mimarlık firması tarafından yapılan pilot projede, Atatürk Caddesi’nde bulunan ada 10 ve 12 için önemli detaylar paylaşıldı.

Hatay Master Planı içeriğine

 Bu projenin diğerlerinden farkı, ticaret alanı yoğunluğu nedeniyle avluların kamuya açık olması olarak belirtildi Ayrıca, Rıza Çamlı ve Atatürk Caddesi’nde bulunan ciddi kot farkı nedeniyle zorlandıklarını aktaran Bilgin Mimarlık, deprem öncesinde ayrık nizamda olan ve sosyal iletişimi zayıf bir yapıdan bahsetti ve yeni projede Farklı büyüklük ve tiplerde olan konutları, ofis alanlarını ve terasları, Mahremiyeti koruyan ve yukarı doğru çıktıkça geri çekilen bloklar ile planladıklarını ifade ettiler.

Kotlar arasında ki gidiş gelişlerin Engelsiz olarak tasarlanan kamusal ve engelli asansörler ile olacağını paylaşan Bilgin, En dar parsellerden biri olan alanda, 10 bin metrekarelik bir alanda 60 bin konut inşa edilmesinin zorluğundan ve Projenin ticaret alanlarıyla konutların mahremiyet ön plana alarak nasıl yaşayacağına dair detayları aktardı.

Ticari alanlar, daha sessiz, mikro klima ve gölge alanlarına sahip olacak şekilde tasarlanan projede bahsedilen tüm bu detaylar, Karaoğlan Caddesi’nde bulunan Ali Rıza Çamlı alanına açılmak ve yeni planda Sokak ile ilişkisi güçlendirilmiş ve ama daha az bir yaklaşım sağlandığı belirtildi. Hayata geçirilecek bu yeni planın önemini de vurgulayan Bilgin Mimarlık, bu kenti ayağa kaldırmada üstün çaba sarf ettiklerini ve oluşturulan bu büyük planda emeği geçen herkese teşekkür etti.

(Duygu Ertaş)