İSTE Projesine

TÜBİTAK Desteği İSTE Rektörü Türkay Dereli: “Biyomedikal Mühendislik Bölümü Öğr. Üyesi Dr. A. Çalışkan’ın ‘Yenidoğan bebekler için hipotermi cihazı tasarlanması ve etkinliğinin test edilmesi’ Projesi, TÜBİTAK BİGG Teknogirişim Sermayesi desteği almaya hak kazandı.” Teknoversite kimliği ile proje geliştirmeye ve geliştirdiği projelerle de fark yaratmaya devam eden İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) son başarısı TUBİTAK imzalı oldu. […]

TÜBİTAK Desteği

İSTE Rektörü Türkay Dereli: “Biyomedikal Mühendislik Bölümü Öğr. Üyesi Dr. A. Çalışkan’ın ‘Yenidoğan bebekler için hipotermi cihazı tasarlanması ve etkinliğinin test edilmesi’ Projesi, TÜBİTAK BİGG Teknogirişim Sermayesi desteği almaya hak kazandı.”

Teknoversite kimliği ile proje geliştirmeye ve geliştirdiği projelerle de fark yaratmaya devam eden İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) son başarısı TUBİTAK imzalı oldu. Elde edilen başarıya ilişkin kısa bir bilgi paylaşan ve “Teknoversite’den 1 tekno-girişimci daha çıktı” diyen Rektör Türkay Dereli, şunları söyledi:
“Biyomedikal Mühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. A. Çalışkan’ın ‘Yenidoğan bebekler için hipotermi cihazı tasarlanması ve etkinliğinin test edilmesi’ Projesi, TÜBİTAK BİGG Teknogirişim Sermayesi desteği almaya hak kazandı.”
TÜBİTAK BİGG Teknogirişim Sermayesi; Girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amacı ile TÜBİTAK tarafından sunulan bir destek programı olarak biliniyor.
-AÇIKLAMA-
İSTE Projesi ile gündeme gelen ‘destek programının’ kazananlarının açıklandığı TUBİTAK bilgilendirmesinde ise şöyle:
“TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim ‘BİGG’ Programı ile genç ve yenilikçi girişimci adaylarının hayallerini gerçekleştirmeye devam etmekte. 2012 yılında başlatılan Program kapsamında desteklenen 1094 girişimci, şirketlerini kurarak iş fikirlerini hayata geçirmiştir. 2018 yılı 2. çağrısını yürüten 30 Uygulayıcı Kuruluş girişimcilere eğitim, mentörlük, kuluçka, işbirliği ağlarının kullanımı ve müşteri doğrulama desteklerini içerecek şekilde hızlandırıcı hizmeti sağlamaktadır.
Programın 2. aşamasında, girişimcilerin firmalarını kurmaları sonrası 200 bin TL’ye kadar sermaye desteği sağlanmaktadır. Ayrıca BiGG desteği alan girişimcilerden bir grubun, İngiltere ile işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı girişimiyle başlatılan ve TÜBİTAK tarafından yürütülen Kâtip Çelebi-Newton Fonu kapsamında, Royal Academy of Engineering tarafından yürütülen ‘Leaders in Innovation Fellowships’ Programı’ndan faydalanmaları sağlanmaktadır.
BiGG 2018 yılı 2. çağrısına 4594 girişimci iş fikri başvurusu yaptı. Bu başvurulardan 1833 girişimci 1. Aşama desteği aldı. Uygulayıcı Kuruluşlar tarafından iş planına onay verilen girişimciler arasından 553’ü panel değerlendirmesine kabul edildi. TÜBİTAK tarafından yürütülen ve akademisyenler, sanayiciler ve yatırımcılardan oluşturulan panel değerlendirmeleri sonucu 146 girişimcinin Teknogirişim Sermayesi Desteği alması uygun bulundu.
BiGG 2018 yılı çağrısı ile desteklenecek girişimcilerle birlikte, toplamda 1240 teknogirişim firması Programdan yararlanarak kurulmuş olacak. Desteği almaya hak kazanan 146 girişimci Mayıs ve Haziran aylarında şirketlerini kurmaları sonucu TÜBİTAK’la sözleşme imzalayarak, 1 Temmuz 2019 tarihinde iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacak.” -Tamer Yazar-

Exit mobile version